-

Nieuwste

Net binnen: Poetin biedt excuses aan na belediging aan hele wereld

Poetin

De Russische president Vladimir Poetin biedt zijn excuses aan voor de anti-Joodse uitspraken van zijn minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Dat tweette de Israëlische premier Naftali Bennett vandaag. Bennett belde met Poetin en aanvaardde diens verontschuldigingen.

Het Kremlin was tijdens dat telefoongesprek veel gematigder en neutraler gestemd. De premier bedankte de president voor het verduidelijken van zijn houding ten opzichte van het Joodse volk en de herinnering aan de Holocaust.

Bennett vond het onacceptabel dat Lavrov had gezegd dat de Joden zelf de grootste antisemieten zijn en dat Adolf Hitler precies zoals Oekraïens president Zelenski ook Joods bloed had. Met zijn uitspraken beledigde hij de hele wereld. Daarop riep Israël de Russische ambassadeur op het matje.

Tot onlangs waren de banden tussen beide landen heel goed en Israël had zelfs aangeboden om te bemiddelen in het conflict. Sinds de gewraakte uitspraken van Lavrov verslechterde de situatie. Rusland beschuldigde het land er ook van om het neonaziregime in Kiev te steunen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder