Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Poetin biedt excuses aan na belediging aan hele wereld

Poetin

De Russische president Vladimir Poetin biedt zijn excuses aan voor de anti-Joodse uitspraken van zijn minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Dat tweette de Israëlische premier Naftali Bennett vandaag. Bennett belde met Poetin en aanvaardde diens verontschuldigingen.

Het Kremlin was tijdens dat telefoongesprek veel gematigder en neutraler gestemd. De premier bedankte de president voor het verduidelijken van zijn houding ten opzichte van het Joodse volk en de herinnering aan de Holocaust.

Bennett vond het onacceptabel dat Lavrov had gezegd dat de Joden zelf de grootste antisemieten zijn en dat Adolf Hitler precies zoals Oekraïens president Zelenski ook Joods bloed had. Met zijn uitspraken beledigde hij de hele wereld. Daarop riep Israël de Russische ambassadeur op het matje.

Tot onlangs waren de banden tussen beide landen heel goed en Israël had zelfs aangeboden om te bemiddelen in het conflict. Sinds de gewraakte uitspraken van Lavrov verslechterde de situatie. Rusland beschuldigde het land er ook van om het neonaziregime in Kiev te steunen.