-

Nieuwste

RTL Boulevard nog altijd zwaar bedreigd: ‘Het is zeer serieus’

Peter de Vries

Na de moord op Peter R. de Vries blijkt RTL Boulevard nog steeds in gevaar. Sinds de dodelijke aanslag is de veiligheidssituatie nog altijd ongewijzigd. RTL-baas Sven Sauvé zegt dat het programma in gevaar is.

RTL Boulevard is een van de onschuldigste programma’s die er zijn. Dat neemt niet weg dat het programma nog steeds in gevaar is.

Sven Sauvé legt uit dat het dreigingsniveau niet veranderd is. “Ik mag daar inhoudelijk niet veel over zeggen, maar de veiligheidssituatie is nog steeds zeer serieus met maatregelen die onverminderd blijven. Of dat ooit nog zal afnemen, durf ik niet te zeggen.”

Heeft dit dan echt te maken met de topics over criminaliteit? Die zitten namelijk ook in talrijke andere programma’s. “Is dat wat jullie horen van de politie? Of wil RTL uit voorzorg geen risico nemen?”, reageert het NRC.

Politie

Sven geeft mee dat het niveau van de dreiging wordt bepaald door de autoriteiten. “Wij gaan af op informatie van de autoriteiten, en die geven aan dat er op dit moment geen reden is het beveiligingsniveau te verlagen. We zijn als media in een nieuwe fase terechtgekomen.”

Hij voegt er nog aan toe: “In dit geval heeft dit het leven gekost van een zeer gewaardeerde collega, en is de dreiging overgeslagen naar Boulevard. Maar dit kan ieder programma overkomen. Het vrije woord ligt echt onder vuur.”

Waarom doelwit?

De grote vraag is natuurlijk waarom RTL Boulevard een doelwit blijft? “Ik kan alleen speculeren. En dat doe ik niet want het gaat om de veiligheid van collega’s. Het valt me op dat jullie enigszins verbaasd reageren, alsof we alweer terug zijn bij normaal. Maar wij zijn nooit teruggegaan naar normaal. Ik denk dat dit makkelijk kan overslaan naar andere mediapartijen, we zijn echt een grens over”, aldus Sven.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder