-

Nieuwste

Help mee zoeken naar monster dat 12-jarig meisje neerstak in park Delft

steekincident Delft

De politie maakte een compositietekening van de verdachte die vorige week donderdag een meisje van twaalf neerstak in het park in Delft.

Het steekincident vond plaats in het park aan de Van Rijslaan in Delft rond 16 uur. Het meisje was met een vriendinnetje in het park toen ze vanuit het niets neergestoken is door een man. Ze is gestoken met een scherp voorwerp.

De politie vraagt mensen die de verdachte herkennen om zo snel mogelijk contact op te nemen. Er gaat al een signalement van de verdachte rond. Het zou gaan om een blanke jongeman van rond de 19 jaar. Hij heeft kort, gemillimeterd haar en droeg op het ogenblik van de feiten een lichte spijkerbroek en een wit T-shirt.

(Lees verder onder de schets)

politieschets Delft

Na de steekpartij zette de verdachte het op een lopen. Het meisje rende naar een buitenschoolse opvang in de buurt om hulp te zoeken. Daarna is ze met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder