-

Nieuwste

Paardenbeul knipt staarten en manen van paarden

Op een weide in het Belgische Moorsele zijn van drie van de vier paarden plotseling de staarten en manen afgeknipt. De eigenares is zwaar overstuur, want de staarten en manen van paarden groeien heel traag. “Het moet iemand zijn die niet veel van paarden kent, ik begrijp niet wie zoiets kan doen.”

De eigenares zag dinsdagavond dat de staarten en manen van haar paarden verknipt waren. “Onze merries hadden buiten gestaan en ineens merkte ik op dat de manen van één van onze merries er heel anders uitzag”, vertelt ze.

Arabische volbloeden

De verbouwereerde vrouw vervolgt: “Toen ik beter keek, zag ik dat er duidelijk in geknipt was, en heel lelijk. Ook haar staart was ineens ingekort tot aan de knieën. Toen ik verder keek, zag ik dat hetzelfde was gebeurd bij onze twee ruien die ook de nacht buiten hadden doorgebracht. Onze hengst, die de mooiste manen heeft, stond binnen. Gelukkig werd hij niet aangeraakt.” De vrouw is kapot van verdriet.

“Dit zijn Arabische volbloeden. Onze oudste merrie moet volgend jaar een show lopen in het buitenland. Dan zijn de manen en de staart net van cruciaal belang. Het is maar te hopen dat haar manen en staart tegen dan terug gegroeid zijn, want dat duurt echt bijzonder lang”, voegt ze er nog aan toe.

Aangifte

De eigenares heeft niet het minste idee wie de paarden zo toetakelde. Wel diende ze een klacht in bij de politie. “We hoorden ondertussen al een gelijkaardig verhaal uit Halluin, net over de grens met Frankrijk. Het knippen van de staarten bleek daar de voorbode van een diefstal van een paard. Hopelijk loopt het hier niet zo’n vaart. We zijn alvast alert.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder