-

Nieuwste

Ministers vieren in clandestiene restaurants terwijl gewone mensen binnen moeten blijven

restaurants

Franse ministers laten zich uitgebreid verwennen in chique restaurants, terwijl de gewone mensen opgesloten zijn. Undercoverbeelden tonen hoe de clandestiene restaurants werken.

Een butler in een keizerlijk decor vertelt: “U mag doorlopen. Hier is geen corona.” Op de tafels staat champagne en kaviaar. Een menu kost gemakkelijk honderden euro’s.

De klanten moeten geen mondkapje dragen. “We willen dat mensen zich op hun gemak voelen. Dit is een privégelegenheid, wij hopen dat u zich thuis voelt”, legt de butler uit.

Dit is bizar, want in Parijs zijn alle restaurants op overheidsbevel gesloten. In de hoofdstad alleen al liggen 1.500 mensen op intensieve zorgen.

Heel gebruikelijk

De organisator zegt dat dit soort uitspattingen heel gebruikelijk zijn. Hij verklaart: “Ik heb deze week in twee of drie restaurants met enkele ministers gegeten. We zijn nog steeds een democratie, je mag doen wat je wil.”

De namen van de ministers worden niet genoemd, maar er komen ook mensen uit de showbizz en andere prominenten over de vloer.

Hoewel de organisator onherkenbaar is gemaakt, wijst heel Frankrijk naar Pierre-Jean Jean Chalençon. Hij is de eigenaar van Paleis Vivienne in het hartje van de Franse hoofdstad. Wellicht zijn de opnames daar gemaakt.

Gevangenisstraf

De beelden maken heel wat woedende reacties los en mensen eisen de namen van alle aanwezigen. De Franse premier Jean Castex waarschuwde in het parlement dat de overtreders een gevangenisstraf van een jaar riskeren en een boete van 15.000 euro.

Castex zei in het parlement: “Openbare aanklagers moeten systematisch daders opsporen die geheime activiteiten organiseren waarmee levens van andere in gevaar worden gebracht om hen te berechten.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder