-

Nieuwste

Rutte geeft zegen: ‘Geniet dit weekend van carnaval en ijs’

Mark Rutte

Rutte heeft vandaag zijn zegen gegeven. Mensen mogen dit weekend gaan genieten van carnaval, het ijs en Chinees nieuwjaar. Ze moeten zich dan wel aan de coronamaatregelen houden. Dat vertelde Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

De premier verklaart: “We kunnen wel een lichtpuntje gebruiken. Schaatsen op natuurijs, dat is het ultieme oud-Hollandse wintergevoel. Ook Chinees nieuwjaar en carnaval zijn belangrijk: vier deze feesten alsjeblieft in je eigen huis en digitaal. Ik hoop dat veel mensen verantwoord genieten.”

Rutte waarschuwt mensen wel op om voorzichtig te zijn. Hij maakt zich zorgen dat mensen geen schaatsen of staan op dun ijs. Tot slot geeft hij nog mee: “En ook op het ijs gelden coronamaatregelen, het virus is op ijs niet minder besmettelijk.”

Over corona zelf gaf Rutte mee dat we uitermate voorzichtig moeten zijn. “Het aantal besmettingen moet omlaag en de verspreiding van mutaties moet worden afgeremd, zodat ziekenhuizen ruimte kunnen houden voor coronapatiënten én andere medische zorg.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder