Connect with us

Nieuwste

Rutte geeft zegen: ‘Geniet dit weekend van carnaval en ijs’

Mark Rutte

Rutte heeft vandaag zijn zegen gegeven. Mensen mogen dit weekend gaan genieten van carnaval, het ijs en Chinees nieuwjaar. Ze moeten zich dan wel aan de coronamaatregelen houden. Dat vertelde Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

De premier verklaart: “We kunnen wel een lichtpuntje gebruiken. Schaatsen op natuurijs, dat is het ultieme oud-Hollandse wintergevoel. Ook Chinees nieuwjaar en carnaval zijn belangrijk: vier deze feesten alsjeblieft in je eigen huis en digitaal. Ik hoop dat veel mensen verantwoord genieten.”

Rutte waarschuwt mensen wel op om voorzichtig te zijn. Hij maakt zich zorgen dat mensen geen schaatsen of staan op dun ijs. Tot slot geeft hij nog mee: “En ook op het ijs gelden coronamaatregelen, het virus is op ijs niet minder besmettelijk.”

Over corona zelf gaf Rutte mee dat we uitermate voorzichtig moeten zijn. “Het aantal besmettingen moet omlaag en de verspreiding van mutaties moet worden afgeremd, zodat ziekenhuizen ruimte kunnen houden voor coronapatiënten én andere medische zorg.”