Connect with us

Nieuwste

Persconferentie kabinet: zelfs op laagste niveau nog zware beperkingen

persconferentie kabinet routekaart

Tijdens de persconferentie van deze avond maakt het kabinet komaf met de oude routekaart om de coronamaatregelen te versoepelen. De nieuwe versie van de routekaart heeft nu ook op het mildste niveau nog heftige beperkingen.

De nieuwe routekaart is grondig veranderd ten opzichte van de eerste versie. In de nieuwste versie maakt het kabinet gebruik van andere grenzen. De overheid zet volop in op regionale ingrepen en bijsturen op lokaal niveau. Het is nog maar de vraag of deze nieuwe routekaart nu duidelijker is voor de bevolking.

De nieuwe routekaart schetst wel hoe de versoepelingen zullen plaatsvinden:

  • In de eerste fase mogen sportscholen, middelbare scholen en kappers weer open
  • In de tweede fase mogen ook bioscopen, theaters, restaurants en musea weer openen, zij het met een maximaal aantal bezoekers
  • Daarna mogen de cafés open tot uiterlijk middernacht
  • In de laatste fase mogen ook amateursporters weer wedstrijden spelen

Tijdens elke fase wordt de maximale groepsgrootte telkens vergroot van 2 naar 4 , tot 6 en in de laatste fase tot 8.

Vier indicatoren moeten omlaag

Zover is het helaas nog niet. Nederland zit nog op het niveau van ‘zeer ernstig’. Om naar de volgende fase te kunnen gaan, moeten vier indicatoren dalen. Het gaat om de volgende indicatoren:

  • Aantal positieve tests per 100.000 inwoners per regio
  • Aantal ziekenhuisopnames per 1 miljoen inwoners per week per regio
  • Landelijke ic-opnames gedurende twee weken
  • Aantal ziekenhuisopnames landelijk per dag over een periode van twee weken

De maatregelen worden dus niet in één keer versoepeld, maar afhankelijk van de cijfers niveau per niveau. Het is niet meteen duidelijk wanneer we naar een fase lager kunnen overschakelen. De nieuwe routekaart gaat voorlopig nog niet in omdat er momenteel nog teveel onzekerheid is over de verspreiding van de gevreesde Britse coronavariant.

Ook op laagste niveau nog zware beperkingen

Zelfs bij het mildste niveau blijven er volgens De Telegraaf nog zware beperkingen van kracht. Dat betekent dat er nog altijd maar maximaal acht personen over de vloer mogen komen. Geen grote feestjes thuis dus. Ook zal nog steeds het advies gelden om zoveel mogelijk thuis te werken, geen verkoop van alcohol na middernacht en sluiting cafés en restaurants om middernacht. En zo drukt de persconferentie van het kabinet het optimisme van de voorbije dagen toch weer een beetje de kop in.

De nieuwe routekaart rept met geen woord over het loslaten van de basisregels zoals de anderhalve meter afstand. De beslissing om die regels los te laten zal dus te gepasten tijde een politieke beslissing zijn.

Lees verder

Holland

Prinses Alexia bevestigt haar nieuwe vriendje met intieme foto

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren want het lijkt erop dat Prinses Alexia een vriendje heeft en dit zelf ook bevestigt. Eerder hadden we al een artikel geschreven over de vriendjes van Alexia en Amalia. De twee vriendjes zouden ook al mee op vakantie zijn geweest met Willem Alexander en Maxima.

Nu lijkt het erop dat Prinses Alexia officieel middels een foto heeft bevestigt dat dit haar vriendje is. Er is ook al een video in omloop waarop je dezelfde jongen kunt zien en geplaatst was op social media door niemand minder dan Alexia zelf.

Vriendje Prinses Alexia

Life Of Yvonne, dé gossip queen had dit van de voren al voorspeld en het lijkt nu dus ook echt te kloppen. Alexia heeft na het filmpje nu dus ook nog eens een foto gedeeld waarop je haar met haar vriendje ziet met de tekst: “Love you”.

Je ziet de twee zoenen en ze zien er erg gelukkig uit samen. Wij wensen het kersverse koppel in ieder geval heel veel geluk!

Zie hieronder alle beelden:

Lees verder

Holland

Dit zijn de vriendjes van Amalia en Alexia: “Wat een stoere gasten” (video)

Prinses Amalia (18) en Alexia (16) zijn allebei meiden geworden die nu op een leeftijd zitten dat er ook jongens in het spel zitten. De media brengt daar echter vrij weinig over naar buiten omdat ze beid nog onder de 18 zijn. De media mag dit dus niet zomaar doen wegens de mediacode. Maar in Argentinië gaat het er heel anders aantoe. Daar mag er gewoon gepubliceerd worden wat je wil en wordt er ook volop gepraat over de dames.

Vriendjes van Amalia en Alexia

Toen het koninklijk gezin deze zomer naar vakantie in Griekenland ging hebben de prinsessen volgens de Argentijnse media hun vriendjes meegenomen om te genieten van de zon. De Story heeft eerder ook laten weten dat ze weten wie het zijn en zelfs foto’s hebben maar dat ze deze niet gingen publiceren.

Vriendje prinses Amalia

Volgens de Argentijnen is de prins van België het vriendje van Amalia, Prins Gabriël van België. Gabriël is het tweede kind koning Filip en koningin Mathilde.

Vriendje Alexia

LifeofYvonne, de roddelqueen van het moment is er volgens haar achtergekomen wie het vriendje van Alexia is en laat dat in de video hieronder zien:

Reacties

Omdat er nu dus bekend is gemaakt wie de vriendjes van de prinsessen zijn er uiteraard ook reacties ontstaan. Iemand schreef dat ze beide jongens ‘ontzettend stoer’ vindt.

Iemand anders schreef: ‘Wat een knapperds😍’

Over het vriendje van Alexia wordt echter gespeculeerd dat hij wellicht iets te oud is. Iemand schreef: “Is hij niet veel te oud?”.

Lees verder

Economie

‘Hugo de Jonge is in levensgevaar na heftige gebeurtenis’

De bewaking bij het huis van coronaminister Hugo de Jonge is vrijdag flink opgeschroefd. De politie heeft een bewakingspost opgezet en er hangen extra camera’s. Politici reageren geschokt op de extra beveiliging.

„Buitengewoon naar en totaal onacceptabel”, twitterde Attje Kuiken (PvdA). „Het is om ons als land diep voor te schamen”, aldus Corinne Ellemeet (GroenLinks). Dat het nodig is om een politiepost te plaatsen voor het huis van een minister die al twee jaar lang dag en nacht werkt. Een schande is het.”

Farid Azarkan van DENK vindt het „idioot dat we ministers moeten beschermen.” Hij twittert ook: „Blijf met je fikken van ⁦@hugodejonge⁩ af!” CDA-Kamerlid Joba van den Berg vindt het „heel erg” dat de extra politiemaatregelen nodig zijn en Liane den Haan (Fractie Den Haan) noemt het „in- en intriest.”

De zorgminister is sinds de uitbraak van het coronavirus en de daarop genomen maatregelen veelvuldig bedreigd. „We nemen deze maatregelen op basis van informatie”, zegt het OM tegen De Telegraaf. De directe aanleiding voor de politiepost is nog onduidelijk. De politie meldt dat er ’zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen’.

Vorige week donderdag belde een 27-jarige man uit Amsterdam met een masker meerdere keren bij De Jonge aan ’om verhaal te halen’. Hij filmde zijn acties live. De man kreeg echter nul op het rekest; via de intercom kreeg hij te horen dat er geen gesprek in zat. Hij werd donderdagavond weer vrijgelaten, maar de dag erna weer opgepakt in Amsterdam.

Lees verder
Advertisement

Trending