-

Nieuwste

Pedagoog maakt zich zorgen: ‘Gedrag Yolanthe schaadt zoontje Xess’

Yolanthe

Het is geen geheim dat Yolanthe en haar zoontje Xess heel hecht zijn. Nu heeft orthopedagoge Gerda de Boer een belangrijke waarschuwing. Er zit iets grondig fout!

Na de breuk met Wesley Sneijder woont Yolanthe in Los Angeles samen met haar vijfjarig zoontje Xess. Yolanthe gaf in een interview met Linda toe dat ze soms heel eenzaam is. De brunette vertelt: “Maar ik heb vooral behoefte aan liefde. Een arm om me heen als ik me rot voel. Ik moet nu alle ballen in m’n eentje hooghouden, en dat is soms lastig.”

Pedagoge waarschuwt

Tegenover Story uit pedagoge Gerda de Boer haar bezorgdheid. Het is volgens haar heel slecht dat Xess zijn vader zo weinig kan zien.

De orthopedagoog waarschuwt: “Toch is het enorm pijnlijk als ouders en kinderen elkaar geruime tijd niet zien. Voor een kind kan dat zelfs schadelijk zijn. Er treden dan gevoelens van gemis op, dat zorgt voor innerlijke twijfel. Kinderen kunnen zichzelf daar de schuld van geven.”

Teveel leunen op zoon

De pedagoge zegt dat Yolanthe ook teveel troost zoekt bij haar kind. Ze zou om haar verdriet van haar mislukte huwelijk te verwerken te veel op Xess leunen.

Gerda de Boer legt uit: “Een kind kan een ouder best eens troosten, maar dat moet niet te vaak gebeuren. Als een kind ziet dat een vader of moeder hem of haar nodig heeft, zorgt dat voor een rolomkering. Dan krijgt het kind niet de kans kind te zijn en zijn of haar eigen verdriet of gemis te verwerken.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder