Connect with us

Nieuwste

Opgepast: Hondenhater laat gehaktballen met punaises achter

gehaktbal met punaises

Mensen die hun hond willen uitlaten bij landgoed Het Enzerinck in Vorden moeten goed op hun tellen passen voor gehaktballen met punaises. Zo’n vleesballen zijn ontzettend gevaarlijk voor dieren. Onder andere voor honden. Dat meldt De Telegraaf.

Een hond die zo’n gehaktbal at, overleed bijna aan de gevolgen. De politie Bronckhorst geeft mee dat er op korte tijd twee meldingen kwamen.

De objecten zien er zo uit:

gehaktbal met punaise erin

Mensen die deze gehaktballen vinden, moeten dit zo snel mogelijk bij de politie melden. De politie verklaarde: “In korte tijd, zijn er bij ons al een 2-tal meldingen binnen gekomen dat ter hoogte van ’t Enzerinck bos in Vorden, aan de Oude Borculosweg, langs het fietspad, diverse gehaktballen met daarin gekleurde punaises lagen.”

De hond die een gehaktbal at is met spoed naar de dierenarts gebracht. De dierenarts liet de viervoeter braken, waardoor hij overleefde. De politie benadrukt dat dit heel anders had kunnen aflopen.

Nu je hier toch bent, wil je misschien ook dit artikel lezen over de routekaart voor de versoepeling van de coronamaatregelen.