-

Nieuwste

Opgepast: Hondenhater laat gehaktballen met punaises achter

gehaktbal met punaises

Mensen die hun hond willen uitlaten bij landgoed Het Enzerinck in Vorden moeten goed op hun tellen passen voor gehaktballen met punaises. Zo’n vleesballen zijn ontzettend gevaarlijk voor dieren. Onder andere voor honden. Dat meldt De Telegraaf.

Een hond die zo’n gehaktbal at, overleed bijna aan de gevolgen. De politie Bronckhorst geeft mee dat er op korte tijd twee meldingen kwamen.

De objecten zien er zo uit:

gehaktbal met punaise erin

Mensen die deze gehaktballen vinden, moeten dit zo snel mogelijk bij de politie melden. De politie verklaarde: “In korte tijd, zijn er bij ons al een 2-tal meldingen binnen gekomen dat ter hoogte van ’t Enzerinck bos in Vorden, aan de Oude Borculosweg, langs het fietspad, diverse gehaktballen met daarin gekleurde punaises lagen.”

De hond die een gehaktbal at is met spoed naar de dierenarts gebracht. De dierenarts liet de viervoeter braken, waardoor hij overleefde. De politie benadrukt dat dit heel anders had kunnen aflopen.

Nu je hier toch bent, wil je misschien ook dit artikel lezen over de routekaart voor de versoepeling van de coronamaatregelen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder