Connect with us

Nieuwste

Nieuwe versoepelingen vanaf 10 februari gelekt: beperkte heropening winkels

Er is meer bekend over de nieuwe versoepelingen die het kabinet eerstdaags zal aankondigen. In de week van 8 februari gaan niet alleen de basisscholen weer open, maar mogen ook niet-essentiële winkels beperkt heropenen. Klanten kunnen dan telefonische of online bestellingen afhalen.

De Telegraaf heeft het nieuws vernomen van ingewijden.

Het ‘click & collect’-concept maakt onderdeel uit van de exitstrategie van het kabinet om de maatregelen geleidelijk te versoepelen. De eerste versoepeling is de heropening van de basisscholen en de niet-essentiële winkels vanaf 8 februari. De afhaalbalies van winkels mogen op 10 februari openen.

Ook de avondklok zou opgeheven worden. Het is echter niet zeker of het kabinet deze versoepeling komende dinsdag al zal aankondigen voor de daaropvolgende week. Wellicht neemt het kabinet pas later deze week een beslissing over de avondklok.

Middelbare scholen en contactberoepen

De volgende fase in de versoepelingen is dan de heropening van de middelbare scholen. Ook mogen contactberoepen zoals kappers weer klanten ontvangen. Het kabinet durft echter nog geen datum te prikken voor deze tweede fase. De adviseurs van het kabinet baren zich immers nog zorgen over de verspreiding van de besmettelijkere Britse variant van het coronavirus.

Lees meer over de routekaart van het kabinet om geleidelijk de coronamaatregelen te versoepelen.