Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Avondklok gewoon verlengd tot 2 maart

avondklok verlenging

Bronnen rond het Binnenhof melden dat de avondklok gewoon verlengd wordt tot en met 2 maart. Het kabinet zal de boodschap later vandaag openbaar maken. Later op de middag is ook bekend of toertochten en schaatsmarathons op natuurijs toegelaten zijn.

Op die manier loopt de avondklok gelijk met de andere maatregelen van de harde lockdown. Niet-essentiële winkels mogen alleen met een afhaalpunt werken en de horeca blijft dicht.

Rutte bereidde de bevolking tijdens het Kamerdebat van vorige week al voor op een verlenging van de avondklok. In de Tweede Kamer zei Rutte toen: “Ik vrees het ergste.” Hij liet verstaan dat hij de avondklok zo snel mogelijk in de prullenmand wilde gooien.

Het is vooral de verspreiding van de Britse variant die roet in het eten strooit. Met de heropening van de basisscholen zijn er voorlopig geen verdere versoepelingen mogelijk.

Voor een verlenging van de avondklok is wel goedkeuring van de Tweede Kamer nodig. Die zouden dan morgen stemmen. Er lijkt een meerderheid te zijn voor deze verlenging. Zonder verlenging loopt de avondklok woensdagochtend om 4:30 uur af.