-

Nieuwste

Net binnen: Avondklok gewoon verlengd tot 2 maart

avondklok verlenging

Bronnen rond het Binnenhof melden dat de avondklok gewoon verlengd wordt tot en met 2 maart. Het kabinet zal de boodschap later vandaag openbaar maken. Later op de middag is ook bekend of toertochten en schaatsmarathons op natuurijs toegelaten zijn.

Op die manier loopt de avondklok gelijk met de andere maatregelen van de harde lockdown. Niet-essentiële winkels mogen alleen met een afhaalpunt werken en de horeca blijft dicht.

Rutte bereidde de bevolking tijdens het Kamerdebat van vorige week al voor op een verlenging van de avondklok. In de Tweede Kamer zei Rutte toen: “Ik vrees het ergste.” Hij liet verstaan dat hij de avondklok zo snel mogelijk in de prullenmand wilde gooien.

Het is vooral de verspreiding van de Britse variant die roet in het eten strooit. Met de heropening van de basisscholen zijn er voorlopig geen verdere versoepelingen mogelijk.

Voor een verlenging van de avondklok is wel goedkeuring van de Tweede Kamer nodig. Die zouden dan morgen stemmen. Er lijkt een meerderheid te zijn voor deze verlenging. Zonder verlenging loopt de avondklok woensdagochtend om 4:30 uur af.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder