-

Nieuwste

Nederlandse familie in shock: Andy verslonden door krokodillen

krokodil

Een 69-jarige Australiër Andy, die samen met zijn Nederlandse echtgenote Erica in Queensland woont, is opgepeuzeld door krokodillen.

De tragedie gebeurde vorige week. De man ging vissen bij Hinchin Brook, maar keerde nooit meer huiswaarts. Erica was ongerust en belde de hulpdiensten. De volgende dag is het bootje van Andy teruggevonden. In de buurt van de boot zagen de hulpdiensten een zoutwaterkrokodil van om en bij de drie meter lang.

Een familielid van Erica vertelt aan RTL Nieuws: “Het bootje van Andy was twee meter. Hij had geen schijn van een kans.”

De politie doodde het dier om zijn buik op te snijden. In de buik vonden de agenten stoffelijke resten van Andy. Op 15 februari is nog een krokodil van vier meter geëuthanaseerd. Ook in de maag van dit dier zijn resten van de man aangetroffen.

Steun

De zus van Erica uit Zierikzee wil naar Australië vertrekken om haar bij te staan in deze donkere tijden. Erica heeft verder geen familie in het land. De familie in Nederland begon een inzamelingscampagne. Een familielid legt uit: “Er is ongeveer 6.000 euro nodig om daar te komen, de verblijfskosten te betalen en om er in quarantaine te kunnen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder