-

Nieuwste

Kinderen verspreiden Britse variant toch makkelijker dan oude coronavirus

Kinderen verspreiden Britse variant

Uit eerder onderzoek bleek dat kinderen slechts een kleine rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Nu blijkt dat kinderen de Britse variant toch meer verspreiden dan het geval is bij de normale variant.

De bevindingen van de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC zijn gebaseerd op nieuw onderzoek in de gemeente Lansingerland. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Wanneer twee mensen van een huishouden het coronavirus hadden, bleek dat het de kinderen waren die de Britse variant mee naar huis hadden genomen. De kinderen waren dus verantwoordelijk voor de besmetting van de andere gezinsleden.

De grote vraag is echter hoe snel kinderen de nieuwe variant verspreiden. Het OMT-advies van dinsdag geeft aan dat de klachten bij kinderen hoe dan ook milder zijn. “Besmette kinderen kunnen het virus doorgeven binnen een huishouden en ook op school, en waarschijnlijk mede doordat zij vaker klachten ontwikkelen, gaat die doorgifte wat sneller en uitgebreider dan bij het klassieke wildtypevirus”, klinkt het.

Toch gaan de basisscholen volgende week weer gewoon open. Premier Rutte en minister de Jonge legden uit dat het risico aanvaardbaar is omdat kinderen naar verluidt slechts een kleine bijdrage leveren aan de verspreiding van het virus. Lees hier meer over de nieuwe routekaart van het kabinet.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder