Connect with us

Nieuwste

Kinderen verspreiden Britse variant toch makkelijker dan oude coronavirus

Kinderen verspreiden Britse variant

Uit eerder onderzoek bleek dat kinderen slechts een kleine rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Nu blijkt dat kinderen de Britse variant toch meer verspreiden dan het geval is bij de normale variant.

De bevindingen van de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC zijn gebaseerd op nieuw onderzoek in de gemeente Lansingerland. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Wanneer twee mensen van een huishouden het coronavirus hadden, bleek dat het de kinderen waren die de Britse variant mee naar huis hadden genomen. De kinderen waren dus verantwoordelijk voor de besmetting van de andere gezinsleden.

De grote vraag is echter hoe snel kinderen de nieuwe variant verspreiden. Het OMT-advies van dinsdag geeft aan dat de klachten bij kinderen hoe dan ook milder zijn. “Besmette kinderen kunnen het virus doorgeven binnen een huishouden en ook op school, en waarschijnlijk mede doordat zij vaker klachten ontwikkelen, gaat die doorgifte wat sneller en uitgebreider dan bij het klassieke wildtypevirus”, klinkt het.

Toch gaan de basisscholen volgende week weer gewoon open. Premier Rutte en minister de Jonge legden uit dat het risico aanvaardbaar is omdat kinderen naar verluidt slechts een kleine bijdrage leveren aan de verspreiding van het virus. Lees hier meer over de nieuwe routekaart van het kabinet.