-

Nieuwste

Kabinet wil coronawet met nog eens drie maanden verlengen

coronawet verlenging

Zorgminister Hugo de Jonge schrijft aan de Tweede Kamer dat hij de coronawet met drie maanden wil verlengen. De coronawet loopt normaal af op 1 maart, maar zou door de verlenging van kracht zijn tot 1 juni. In de coronawet zijn de meeste coronamaatregelen vervat. De wet moet om de drie maanden verlengd worden, waarbij de Raad van State telkens advies moet verlenen.

Omdat er nog altijd sprake is van een heel ernstige situatie in alle regio’s, stemt de belangrijkste adviseur van het kabinet in met de verlenging. De Raad van State verwijst naar de recente aanscherpingen van de maatregelen, zoals de avondklok, en de laatste brieven van het kabinet. Verder oordeelt de Raad dat de maatregelen ook de komende drie maanden nog noodzakelijk zijn.

De Eerste en de Tweede Kamer kunnen een debat voeren over de voorgenomen verlenging. Wanneer ze niet binnen de week debatteren, is de verlenging automatisch.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder