Connect with us

Nieuwste

Kabinet wil coronawet met nog eens drie maanden verlengen

coronawet verlenging

Zorgminister Hugo de Jonge schrijft aan de Tweede Kamer dat hij de coronawet met drie maanden wil verlengen. De coronawet loopt normaal af op 1 maart, maar zou door de verlenging van kracht zijn tot 1 juni. In de coronawet zijn de meeste coronamaatregelen vervat. De wet moet om de drie maanden verlengd worden, waarbij de Raad van State telkens advies moet verlenen.

Omdat er nog altijd sprake is van een heel ernstige situatie in alle regio’s, stemt de belangrijkste adviseur van het kabinet in met de verlenging. De Raad van State verwijst naar de recente aanscherpingen van de maatregelen, zoals de avondklok, en de laatste brieven van het kabinet. Verder oordeelt de Raad dat de maatregelen ook de komende drie maanden nog noodzakelijk zijn.

De Eerste en de Tweede Kamer kunnen een debat voeren over de voorgenomen verlenging. Wanneer ze niet binnen de week debatteren, is de verlenging automatisch.