-

Nieuwste

Hoogvliegers is ook internationale hoogvlieger: heel uitzonderlijk!

Hoogvliegers

EO-dramaserie Hoogvliegers met onder andere Fedja van Huêt, Sinem Kavus en Soy Kroon is ook een internationale hoogvlieger. De serie is aangekocht door het Duitse Sony Pictures Entertainment, de Italiaanse publieke omroep RAI, alsook door commerciële omroepen in Nieuw-Zeeland en Australië.

Het gaat om een 100 procent Nederlandse serie, zonder buitenlandse financiering. Dat de reeks nu aan het buitenland verkocht is, is dus een heel uitzonderlijke situatie.

Producent Errol Nayci van Storytellers Film & TV is terecht heel trots: “Dit is héél bijzonder. De concurrentie, zeker nu met alle streamingdiensten, is moordend. Een extra moeilijkheidsgraad is vaak ook ons taalgebied en de beperkte budgetten voor het maken van films en series.” De makers zijn er dus in geslaagd om met iets te komen dat echt onderscheidend is.

De serie over jonge mensen die een opleiding volgen tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht was een groot succes bij ons. Met twee miljoen streams was het vorig jaar een van de populairste dramaseries op NPO Start. Op NPO 1 was iedere aflevering goed voor minstens een miljoen kijkers.

Ook EO-hoofdredacteur drama Jacomien Nijhof is ontzettend trots. Nijhof verklaarde in het AD: “Het is zelfs de eerste keer dat de Italiaanse zender RAI een Nederlandse serie aankoopt. We kregen een mail van de aankopers van RAI waarin ze zeiden al lang op zoek te zijn naar content voor een jongere doelgroep die niet alleen entertainend is, maar waar ook een mooie boodschap in zit. Die vonden ze in Hoogvliegers. Daar ben ik best trots op.”

Tweede seizoen?

Het is nog niet duidelijk of er ook een tweede seizoen komt. Nayci wil wel al kwijt dat er nog een ander ambitieus project in de pijplijn zit. Voor een nieuwe productie van regisseur Bobby Boermans wordt er samengewerkt met de Koninklijke Marine.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder