Connect with us

Nieuwste

Hier schaffen ze na drie weken strenge lockdown alle maatregelen af

lockdown afgeschaft isle of man

Nog eens niet zo ver van huis, op de Isle of Man, heeft de overheid alle coronamaatregelen afgeschaft. Daar kwam maandag een einde aan een strenge lockdown van 25 dagen. Het is de eerste plaats op de Britse Eilanden waar alles weer wordt zoals voor de pandemie.

Werkelijk alles gaat weer open: geen mondkapjes meer, geen afstand bewaren en ook de cafés mogen heropenen. Howard Quayle, eerste minister van het eiland, zegt dat dit het ogenblik is waarop iedereen zo lang wachtte. Binnen enkele dagen zullen ook de overheidsdiensten weer normaal werken zoals voor de coronacrisis. Daarmee komt een einde aan drie weken strenge lockdown.

Op Isle of Man overleden 25 mensen aan het coronavirus op een inwonersaantal van 85.000 mensen. Momenteel zijn er nog elf personen met het coronavirus, maar die vertonen geen symptomen. In totaal waren er 434 besmettingen en er ligt niemand meer in het ziekenhuis.

Het eiland is geen onderdeel van Groot-Brittannië, maar valt wel onder de Britse kroon. Londen staat ook in voor Buitenlandse Zaken en Defensie.

Ook in Nederland denkt het kabinet na over een routekaart voor versoepelingen, naargelang de verspreiding van het coronavirus afneemt.