-

Nieuwste

Bijwerkingencentrum: 6 meldingen van zware allergische reacties op coronavaccin

bijwerkingen coronavaccin

Agnes Kant, directeur van Bijwerkingencentrum Lareb, zegt dat er ondertussen zes meldingen zijn van personen met zware allergische reacties op het coronavaccin.

Kant deed de verklaringen in ‘Het Grootste Coronaspreekuur’ op SBS6. De directeur van Bijwerkingencentrum Lareb legde uit: “Dat is meer dan we gezien hebben bij vaccins tot nu toe. Normaal zou je één op de miljoen verwachten bij vaccins.”

Nu zijn er enkele zware bijwerkingen op enkele honderdduizenden vaccinaties vastgesteld. De directeur zegt dat dit nog altijd heel weinig is, maar toch meer dan je zou verwachten.

De oorzaak en de precieze medische klachten op het coronavaccin zijn nog niet helemaal duidelijk. Daarover moet nog meer onderzoek gedaan worden. De Lareb-voorzitter lichtte toe: “Het kan zijn dat er iets specifieks in het vaccin zit, dat gaan ze nog allemaal uitzoeken.”

Laatst ontstond er nog deining over het vaccinatiebeleid toen een vrouw een coronaprik kreeg in plaats van een test.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder