Connect with us

Nieuwste

Vrouw leest brief verkeerd: krijgt coronaprik in plaats van test

coronaprik

Hoewel een vrouw uit Lansingerland een oproep kreeg voor een coronatest, kreeg ze op de GGD-locatie Rotterdam The Hague Airport per abuis een coronaprik.

Rijnmond bracht het nieuws, dat ondertussen bevestigd is door de GGD. De vrouw had een oproep gekregen om zich te laten testen. Ze las de brief verkeerd en dacht dat ze een coronaprik kon krijgen. Daarna vergat ze de brief ook nog eens mee te nemen naar de GGD-locatie. Een medewerker wilde de vrouw niet laten wachten en stuurde haar toch door voor een coronaprik.

GGD betreurt de gang van zaken

De vrouw stelt het goed en gaat ook de tweede coronaprik krijgen. De GGD bestempelt het voorval als een menselijke vergissing. Ze beklemtonen dat het essentieel is dat de stappen nauwgezet gevolgd worden. Vanaf nu zijn ze extra op hun hoede.

Een woordvoerder van de GGD reageert geschokt. “Als de registratie zorgvuldiger was verlopen, had de vaccinatie niet kunnen plaatsvinden. Het laat zien hoe belangrijk het is dat alle stappen zorgvuldig genomen moeten worden. We hebben maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen”, klinkt het bij Rijnmond.

Ondertussen is ook de eerste uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant in Nederland een feit. Pfizer verklaarde ondertussen dat hun vaccins niet minder effectief zijn tegen deze variant.