-

Nieuwste

Net binnen: Eerste uitbraak Zuid-Afrikaanse coronavariant in Nederland is een feit

Zuid-Afrikaanse variant in Nederland

Bij patiënten en personeel van een fysiopraktijk in Gorinchem zijn 18 mensen positief getest op corona. Enkelen onder hen bleken besmet met de Zuid-Afrikaanse variant. Daarmee is de eerste uitbraak van deze variant in Nederland een feit. Dat meldt het AD.

Enkele personeelsleden en patiënten kregen klachten en lieten zich testen. Omdat er een link was met Zuid-Afrika is meteen uitgebreid onderzoek gedaan. GGD Zuid-Holland Zuid geeft mee dat er onderzoek wordt gedaan rond de praktijk om de omvang van de verspreiding te bepalen. De fysiopraktijk ging meteen op slot.

Voorheen waren er wel al enkele geïsoleerde gevallen van de Zuid-Afrikaanse variant in Nederland. Het RIVM meldt dat het gaat om veertien gevallen. Het merendeel van deze personen had een reisgeschiedenis met Zuid-Afrika. In andere gevallen was er contact met iemand die naar Zuid-Afrika gereisd was.

Wellicht besmettelijker

Er heerst nog grote onduidelijkheid over deze Zuid-Afrikaanse variant. De eerste signalen wijzen erop dat deze variant net zoals de Britse variant besmettelijker is. De GGD benadrukt dat er voorlopig geen aanwijzingen zijn dat deze variant ook ernstiger of dodelijker is.

Ondertussen begint ook de zorg hinder te ondervinden van de relschoppers die beweren op te komen tegen de coronamaatregelen, en vooral dan tegen de avondklok. In Den Bosch moest een ziekenhuis tijdelijk op slot onder dreiging van relschoppers.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder