Connect with us

Nieuwste

Bejaarde man staat op straat nadat krakers zijn huis bezetten

krakers

Een 88-jarige man uit Frankrijk, Roland, bevindt zich in een lastige situatie. Omdat zijn huis door krakers is bezet, kan hij zijn eigen woning niet meer in en kan hij het ook niet meer verkopen.

Krakers bezetten zijn huis sinds september 2020. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om zijn huis binnen te dringen toen hij even niet thuis was. Daarna veranderden ze de sloten.

De bejaarde man spande een rechtszaak in en de rechter beval de krakers om de woning te verlaten. Maar wel pas op het einde van de winter. Nu moet Roland zelfs wachten tot 1 juni.

Roland wilde het huis verkopen om bij zijn vrouw Odile in een verpleeghuis te kunnen intrekken. Roland getuigt: “Ze hebben mijn huis afgepakt, het huis waar ik opgroeide en mijn gezin stichtte. Mijn vrouw zit eenzaam en alleen in een verpleegtehuis, ze begint haar hoofd een beetje te verliezen, ik moet bij haar zijn.”

Heel wat mensen zijn aangeslagen door het verhaal van Roland. Ex-rugbyspeler van Stade Toulousain, Grégory Lamoley, startte een inzamelactie voor de bejaarde man. Roland krijgt het ingezamelde geld eind maart.

Mensen op de sociale media reageren woedend. Vooral de Franse wetgeving wordt op de korrel genomen. Het kan toch niet zijn dat Roland het slachtoffer is van deze hele situatie?