Connect with us

Nieuwste

Zien: Advocaat met ballen weigert relschoppers te verdedigen

Advocaat Arjon Tieman

Advocaat Arjon Tieman weigert pertinent om relschoppers te verdedigen. Zijn vriendin werkt namelijk in het ziekenhuis in Twente dat belaagd werd. De man veroorzaakt online een verhitte discussie.

Relschoppers bijstaan? Nee, die moeten maar een andere advocaat onder de arm nemen. Dat verklaarde Arjon Tieman deze week in Op1. Eerder had hij deze boodschap al verspreid via zijn Linkedin-pagina.

Relschoppers niet welkom

Zijn boodschap was niet mis te verstaan:

“Beste relschoppers, U hoeft niet bij mij aan te kloppen als u door een hardwerkende ondernemer wordt aangesproken om de ruiten van zijn winkel of andere schade te vergoeden. Het recht om te demonstreren omvat NIET óók het recht om gewelddadig te zijn of om dingen kapot te maken. Als u desondanks denkt daarmee een inbreuk te kunnen maken op de rechten van mensen die zich niet hebben kunnen verdedigen, dan heeft u zelf ook geen verdediging nodig. Zoek maar een andere advocaat. Ik hoop dat u veroordeeld wordt.”

Een heel goede reden

Bij Op1 legde Tieman uit waarom hij geen hoge pet op heeft van de relschoppers. Hijzelf is gespecialiseerd in civiel recht en komt pas op de proppen bij de schadevergoedingen. Toch wil hij geen relschoppers in zijn kantoor. En daar heeft hij een heel goede reden voor. Zijn vriendin is namelijk werkzaam in het Medisch Spectrum Twente, dat eerder belaagd werd door rellende jongeren.

Relschoppers bestormden het ziekenhuis en probeerden de ramen in te gooien met stenen. Uiteindelijk lukte dat niet.

Iedereen heeft recht op een advocaat

Tieman voegde er wel aan toe dat natuurlijk iedereen recht heeft op een advocaat. Hijzelf laat de kelk aan zich voorbijgaan omdat hij naar eigen zeggen niet objectief kan oordelen. Zijn vriendin was tijdens de rellen niet aan het werk, maar zijn beslissing was snel gemaakt. “Ik dacht bij mezelf als u dergelijk gedrag vertoont, dan ben ik niet uw geschikte partij.”

Overladen met complimenten

Zijn beslissing kan op de sociale media op veel bijval rekenen. De meeste mensen hebben sympathie voor zijn standpunt. Zo schreef iemand: “Arjon Tieman, advocaat met ballen.” Toch zijn er ook mensen die het niet eens zijn. Iemand vond: “Hij loopt te blazen, klop bij mij niet aan! Hij is niet eens strafrechtadvocaat!”

Wat vind jij van zijn beslissing? Laat van je horen in de reacties!