Connect with us

Nieuwste

Zien: Advocaat met ballen weigert relschoppers te verdedigen

Advocaat Arjon Tieman

Advocaat Arjon Tieman weigert pertinent om relschoppers te verdedigen. Zijn vriendin werkt namelijk in het ziekenhuis in Twente dat belaagd werd. De man veroorzaakt online een verhitte discussie.

Relschoppers bijstaan? Nee, die moeten maar een andere advocaat onder de arm nemen. Dat verklaarde Arjon Tieman deze week in Op1. Eerder had hij deze boodschap al verspreid via zijn Linkedin-pagina.

Relschoppers niet welkom

Zijn boodschap was niet mis te verstaan:

“Beste relschoppers, U hoeft niet bij mij aan te kloppen als u door een hardwerkende ondernemer wordt aangesproken om de ruiten van zijn winkel of andere schade te vergoeden. Het recht om te demonstreren omvat NIET óók het recht om gewelddadig te zijn of om dingen kapot te maken. Als u desondanks denkt daarmee een inbreuk te kunnen maken op de rechten van mensen die zich niet hebben kunnen verdedigen, dan heeft u zelf ook geen verdediging nodig. Zoek maar een andere advocaat. Ik hoop dat u veroordeeld wordt.”

Een heel goede reden

Bij Op1 legde Tieman uit waarom hij geen hoge pet op heeft van de relschoppers. Hijzelf is gespecialiseerd in civiel recht en komt pas op de proppen bij de schadevergoedingen. Toch wil hij geen relschoppers in zijn kantoor. En daar heeft hij een heel goede reden voor. Zijn vriendin is namelijk werkzaam in het Medisch Spectrum Twente, dat eerder belaagd werd door rellende jongeren.

Relschoppers bestormden het ziekenhuis en probeerden de ramen in te gooien met stenen. Uiteindelijk lukte dat niet.

Iedereen heeft recht op een advocaat

Tieman voegde er wel aan toe dat natuurlijk iedereen recht heeft op een advocaat. Hijzelf laat de kelk aan zich voorbijgaan omdat hij naar eigen zeggen niet objectief kan oordelen. Zijn vriendin was tijdens de rellen niet aan het werk, maar zijn beslissing was snel gemaakt. “Ik dacht bij mezelf als u dergelijk gedrag vertoont, dan ben ik niet uw geschikte partij.”

Overladen met complimenten

Zijn beslissing kan op de sociale media op veel bijval rekenen. De meeste mensen hebben sympathie voor zijn standpunt. Zo schreef iemand: “Arjon Tieman, advocaat met ballen.” Toch zijn er ook mensen die het niet eens zijn. Iemand vond: “Hij loopt te blazen, klop bij mij niet aan! Hij is niet eens strafrechtadvocaat!”

Wat vind jij van zijn beslissing? Laat van je horen in de reacties!

Lees verder

Holland

Prinses Alexia bevestigt haar nieuwe vriendje met intieme foto

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren want het lijkt erop dat Prinses Alexia een vriendje heeft en dit zelf ook bevestigt. Eerder hadden we al een artikel geschreven over de vriendjes van Alexia en Amalia. De twee vriendjes zouden ook al mee op vakantie zijn geweest met Willem Alexander en Maxima.

Nu lijkt het erop dat Prinses Alexia officieel middels een foto heeft bevestigt dat dit haar vriendje is. Er is ook al een video in omloop waarop je dezelfde jongen kunt zien en geplaatst was op social media door niemand minder dan Alexia zelf.

Vriendje Prinses Alexia

Life Of Yvonne, dé gossip queen had dit van de voren al voorspeld en het lijkt nu dus ook echt te kloppen. Alexia heeft na het filmpje nu dus ook nog eens een foto gedeeld waarop je haar met haar vriendje ziet met de tekst: “Love you”.

Je ziet de twee zoenen en ze zien er erg gelukkig uit samen. Wij wensen het kersverse koppel in ieder geval heel veel geluk!

Zie hieronder alle beelden:

Lees verder

Holland

Dit zijn de vriendjes van Amalia en Alexia: “Wat een stoere gasten” (video)

Prinses Amalia (18) en Alexia (16) zijn allebei meiden geworden die nu op een leeftijd zitten dat er ook jongens in het spel zitten. De media brengt daar echter vrij weinig over naar buiten omdat ze beid nog onder de 18 zijn. De media mag dit dus niet zomaar doen wegens de mediacode. Maar in Argentinië gaat het er heel anders aantoe. Daar mag er gewoon gepubliceerd worden wat je wil en wordt er ook volop gepraat over de dames.

Vriendjes van Amalia en Alexia

Toen het koninklijk gezin deze zomer naar vakantie in Griekenland ging hebben de prinsessen volgens de Argentijnse media hun vriendjes meegenomen om te genieten van de zon. De Story heeft eerder ook laten weten dat ze weten wie het zijn en zelfs foto’s hebben maar dat ze deze niet gingen publiceren.

Vriendje prinses Amalia

Volgens de Argentijnen is de prins van België het vriendje van Amalia, Prins Gabriël van België. Gabriël is het tweede kind koning Filip en koningin Mathilde.

Vriendje Alexia

LifeofYvonne, de roddelqueen van het moment is er volgens haar achtergekomen wie het vriendje van Alexia is en laat dat in de video hieronder zien:

Reacties

Omdat er nu dus bekend is gemaakt wie de vriendjes van de prinsessen zijn er uiteraard ook reacties ontstaan. Iemand schreef dat ze beide jongens ‘ontzettend stoer’ vindt.

Iemand anders schreef: ‘Wat een knapperds😍’

Over het vriendje van Alexia wordt echter gespeculeerd dat hij wellicht iets te oud is. Iemand schreef: “Is hij niet veel te oud?”.

Lees verder

Economie

‘Hugo de Jonge is in levensgevaar na heftige gebeurtenis’

De bewaking bij het huis van coronaminister Hugo de Jonge is vrijdag flink opgeschroefd. De politie heeft een bewakingspost opgezet en er hangen extra camera’s. Politici reageren geschokt op de extra beveiliging.

„Buitengewoon naar en totaal onacceptabel”, twitterde Attje Kuiken (PvdA). „Het is om ons als land diep voor te schamen”, aldus Corinne Ellemeet (GroenLinks). Dat het nodig is om een politiepost te plaatsen voor het huis van een minister die al twee jaar lang dag en nacht werkt. Een schande is het.”

Farid Azarkan van DENK vindt het „idioot dat we ministers moeten beschermen.” Hij twittert ook: „Blijf met je fikken van ⁦@hugodejonge⁩ af!” CDA-Kamerlid Joba van den Berg vindt het „heel erg” dat de extra politiemaatregelen nodig zijn en Liane den Haan (Fractie Den Haan) noemt het „in- en intriest.”

De zorgminister is sinds de uitbraak van het coronavirus en de daarop genomen maatregelen veelvuldig bedreigd. „We nemen deze maatregelen op basis van informatie”, zegt het OM tegen De Telegraaf. De directe aanleiding voor de politiepost is nog onduidelijk. De politie meldt dat er ’zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen’.

Vorige week donderdag belde een 27-jarige man uit Amsterdam met een masker meerdere keren bij De Jonge aan ’om verhaal te halen’. Hij filmde zijn acties live. De man kreeg echter nul op het rekest; via de intercom kreeg hij te horen dat er geen gesprek in zat. Hij werd donderdagavond weer vrijgelaten, maar de dag erna weer opgepakt in Amsterdam.

Lees verder
Advertisement

Trending