Connect with us

Nieuwste

Zien: Advocaat met ballen weigert relschoppers te verdedigen

Advocaat Arjon Tieman

Advocaat Arjon Tieman weigert pertinent om relschoppers te verdedigen. Zijn vriendin werkt namelijk in het ziekenhuis in Twente dat belaagd werd. De man veroorzaakt online een verhitte discussie.

Relschoppers bijstaan? Nee, die moeten maar een andere advocaat onder de arm nemen. Dat verklaarde Arjon Tieman deze week in Op1. Eerder had hij deze boodschap al verspreid via zijn Linkedin-pagina.

Relschoppers niet welkom

Zijn boodschap was niet mis te verstaan:

“Beste relschoppers, U hoeft niet bij mij aan te kloppen als u door een hardwerkende ondernemer wordt aangesproken om de ruiten van zijn winkel of andere schade te vergoeden. Het recht om te demonstreren omvat NIET óók het recht om gewelddadig te zijn of om dingen kapot te maken. Als u desondanks denkt daarmee een inbreuk te kunnen maken op de rechten van mensen die zich niet hebben kunnen verdedigen, dan heeft u zelf ook geen verdediging nodig. Zoek maar een andere advocaat. Ik hoop dat u veroordeeld wordt.”

Een heel goede reden

Bij Op1 legde Tieman uit waarom hij geen hoge pet op heeft van de relschoppers. Hijzelf is gespecialiseerd in civiel recht en komt pas op de proppen bij de schadevergoedingen. Toch wil hij geen relschoppers in zijn kantoor. En daar heeft hij een heel goede reden voor. Zijn vriendin is namelijk werkzaam in het Medisch Spectrum Twente, dat eerder belaagd werd door rellende jongeren.

Relschoppers bestormden het ziekenhuis en probeerden de ramen in te gooien met stenen. Uiteindelijk lukte dat niet.

Iedereen heeft recht op een advocaat

Tieman voegde er wel aan toe dat natuurlijk iedereen recht heeft op een advocaat. Hijzelf laat de kelk aan zich voorbijgaan omdat hij naar eigen zeggen niet objectief kan oordelen. Zijn vriendin was tijdens de rellen niet aan het werk, maar zijn beslissing was snel gemaakt. “Ik dacht bij mezelf als u dergelijk gedrag vertoont, dan ben ik niet uw geschikte partij.”

Overladen met complimenten

Zijn beslissing kan op de sociale media op veel bijval rekenen. De meeste mensen hebben sympathie voor zijn standpunt. Zo schreef iemand: “Arjon Tieman, advocaat met ballen.” Toch zijn er ook mensen die het niet eens zijn. Iemand vond: “Hij loopt te blazen, klop bij mij niet aan! Hij is niet eens strafrechtadvocaat!”

Wat vind jij van zijn beslissing? Laat van je horen in de reacties!

Lees verder

Nieuwste

Hans Klok annuleert bruiloft: ‘We kunnen niet trouwen’

Hans Klok

Hans Klok bevestigde enkele maanden terug dat hij dit jaar nog gaat trouwen met Dann. Nu laat Hans weten dat de bruiloft niet doorgaat.

Hans legt uit: “Die bruiloft gaat echter niet gebeuren. We hebben het te druk en we gaan ook nog twee weken op huizenjacht in Valencia, omdat we daar iets willen kopen.”

Op dit moment kunnen ze ook gewoon niet trouwen. “Om überhaupt te kunnen trouwen, moet je eerst twee weken in ondertrouw zijn, en dat hebben Dann en ik nog niet eens geregeld.”

En zo lijken de trouwplannen op de lange baan geschoven. Ook in het najaar hebben ze geen tijd voor een bruiloft. Maar komt de grote dag er dan ooit nog wel? “We gaan zeker trouwen, alleen niet dit jaar. Ik vind Valentijnsdag 2023 ook een mooie dag. Dat ik wil trouwen heeft een romantische, maar ook een praktische reden. Ik wil dat alles goed geregeld is voor het geval er met mij iets gebeurt, en Dann er alleen voor komt te staan.”

Lees verder

Nieuwste

Triest: Mark Rutte beleeft eenzame vakantie

Mark Rutte

Vorige week vertrok Mark Rutte op vakantie naar het Oostenrijkse Tirol. Hij lijkt daar toch niet tot rust te komen. Zijn enige metgezel was zijn telefoon.

Het hotel waar hij verblijft beschikt over alle faciliteiten voor een geslaagde vakantie. In plaats van bij het zwembad te vertoeven, zat Rutte eenzaam op zijn balkon.

Rutte gaat twee keer per jaar op vakantie. In de winter gaat hij op wintersport en in de zomer een weekje naar New York. Beste vriend Koen Petersen getuigde hoe zijn vakanties verlopen en dat is altijd hetzelfde. “We zeggen altijd dat we nog makkelijker de videobanden van het jaar ervoor kunnen afspelen omdat we van die vaste ankerpunten hebben.” De premier verblijft altijd in dezelfde hotels en hij gaat altijd in dezelfde restaurants eten.

Moederziel alleen

Deze vakantie bracht Rutte echter alleen door. Op vakantiekiekjes is te zien dat de premier alleen maar met zijn telefoon bezig is. Op een foto is hij aan het bellen en op de andere aan het appen.

In het hotel was ook een clubje wandelvrienden aanwezig. Maar telkens als ze gingen wandelen bleef de premier alleen achter in het hotel. Blijkbaar is Rutte ook op vakantie de eenzaat waar hij in Nederland voor wordt aangezien.

Lees verder

Nieuwste

Maxime en Yolanthe krijgen ernstige waarschuwing van de politie

Yolanthe

Maxime Meiland en Yolanthe Cabau houden ervan om vakantiekiekjes van hun kinderen te delen. De politie waarschuwt beide dames dat ze dit beter niet doen. Het kan namelijk pedofielen op vieze gedachten brengen.

Yolanthe koos ervoor om zoontje Xess Xava altijd herkenbaar in beeld te brengen. Ze richtte zelfs een eigen Instagram op voor hem.

De politie vindt dit niet slim. Strategisch politiewoordvoerder Robbert Salome vertelt: “Als mensen een vakantiefoto van hun kind posten, denken ze: nu kan iedereen zien wat voor leuk kind ik heb. Die denken niet van: er zitten ook mensen met pedoseksuele gevoelens naar die foto te kijken. Die verspreiden deze foto vervolgens onder hun vrienden die daar dezelfde perverse gevoelens bij hebben.”

Ook Maxime krijgt waarschuwing

Uiteraard kan de politie niet verbieden dat BN’ers foto’s van hun kinderen delen. Toch willen ze hen daarvoor expliciet waarschuwen. “Het lijkt hartstikke leuk om foto’s van je kind in zijn of haar blote billetjes op het strand te posten, maar wat zij zien is dat er mensen met dat beeldmateriaal aan de haal gaan. Daar moeten mensen zich wel bewust van zijn.” Nu blijkt dat ook Maxime een waarschuwing kreeg.

Hoofd afschermen heeft geen zin

Andere BN’ers zoals Monique Westenberg brengen hun kinderen onherkenbaar in beeld door hun hoofd af te schermen. Maar dat heeft weinig zin volgens de politie. “Het gaat mensen die op zoek zijn naar deze beelden niet om het hoofd van een kind, maar om het lichaam. Het heeft wat dat betreft dus geen zin het gezichtje van je kind onherkenbaar te maken.”

Lees verder

Trending