-

Nieuwste

Ouders uit Utrecht eisen huurbetaling van hun 19-jarige dochter om thuis te kunnen blijven wonen

Het leven wordt steeds duurder en veel mensen worstelen om alle kosten te kunnen betalen. In deze context hebben ouders ervoor gekozen om hun 19-jarige dochter huur te laten betalen om haar een gevoel van volwassenheid en verantwoordelijkheid te geven.

Erika en Cody Archie zijn de ouders van Kylee Deason, die net negentien is geworden. Op haar verjaardag hebben ze besloten om haar $200 per maand aan huur te vragen om thuis te kunnen blijven wonen.

Volgens haar ouders is dit bedrag slechts een kleine bijdrage in vergelijking met wat zij al doen om voor haar te zorgen, zoals het verstrekken van voedsel.

In eerste instantie had moeder Erica haar twijfels over het vragen van huur, maar haar man benadrukte dat hun dochter economisch moet bijdragen als ze in het huis wil blijven wonen.

Dit besluit komt niet voort uit wrok, maar eerder uit de wens om Kylee iets waardevols te leren en haar verantwoordelijkheid bij te brengen.

Ze willen haar laten zien hoe het is om bij te dragen aan de kosten en rekeningen, net zoals ze in de toekomst zal moeten doen.

Het verhaal van dit gezin heeft verschillende reacties uitgelokt. Sommige mensen vinden het een goed idee, omdat het jongeren kan helpen om financiële verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

Ze delen persoonlijke ervaringen waarin ze zelf huur moesten betalen en dit als een belangrijke levensles beschouwen. Anderen hebben echter negatieve ervaringen gedeeld waarbij het betalen van huur geen positieve invloed had op hun relatie met hun ouders.

Het is belangrijk om te erkennen dat dit een persoonlijke beslissing van het gezin is en dat de reacties en meningen kunnen variëren.

Er is geen standaardregel voor het vragen van huur aan een volwassen kind dat thuis woont. Het hangt af van de specifieke omstandigheden, relaties en individuele waarden binnen het gezin.

Het is van belang dat ouders en kinderen open met elkaar communiceren en tot een gezamenlijke overeenkomst komen. Het is ook essentieel om de financiële situatie en mogelijkheden van het kind te overwegen bij het vragen van huur.

De intentie moet zijn om een gezonde leeromgeving te creëren en het kind voor te bereiden op financiële verantwoordelijkheid in de toekomst.

Uiteindelijk kunnen ouders en kinderen verschillende benaderingen kiezen op basis van hun eigen waarden, overtuigingen en omstandigheden.

Het belangrijkste is dat er wederzijds begrip en respect is, evenals openheid voor communicatie om gezamenlijk tot beslissingen te komen die het beste zijn voor het hele gezin.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder