Connect with us

Nieuwste

Helft Nederlanders vindt minister de Jonge ongeschikt

Hugo de Jonge

Het draagvlak van coronaminister Hugo de Jonge slinkt zienderogen. Bijna de helft van de Nederlanders vindt hem niet meer geschikt. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Hart van Nederland bij meer dan 2.500 respondenten.

Als minister van volksgezondheid draagt de Jonge de verantwoordelijkheid voor het coronabeleid. De kritiek zwelt aan wegens het uitblijven van kordate maatregelen. Ook is er nog niet meteen een oplossing in zicht. Heel wat Nederlanders stellen zich vragen bij het trage inenten.

De populariteit van de minister was al niet geweldig. Eerder deze maand vond bijna een derde van de panelleden dat de minister moest vertrekken.

Vaccinatiebeleid onder vuur

De populariteit van de Jonge is niet verbeterd. 43 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze nog wel vertrouwen hebben in de minister. Maar 47 procent vindt dat de minister niet geschikt is om het coronabeleid te bepalen.

Mensen vinden zijn vaccinatiestrategie een grote ramp. Zo merkte iemand cynisch op: “Met zijn tempo van vaccineren is het 2025 voordat iedereen een keer aan de beurt is geweest.”

De ondervraagden zijn pessimistisch over het prikbeleid van de overheid. Normaal zouden alle Nederlanders voor de herfst een coronaprik gekregen moeten hebben. 55 procent denkt dat dit niet gaat lukken.

Ondertussen blijven ook de nieuwe coronavarianten zorgen baren. Zo is de Braziliaanse coronavariant ontdekt in een Nederlandse zorginstelling.