Connect with us

Nieuwste

Eerste beelden: ook vanavond weer zware rellen in Rotterdam

rellen in Rotterdam

Het lijkt erop dat het ook vanavond niet rustig blijft in steden her en der in het land. In Rotterdam is het vanaf 19:00 uur erg onrustig en zijn er rellen uitgebroken. Een groep van om en bij de 50 jongeren begon er de politie aan te vallen aan de Beijerlandselaan.

De relschoppers bekogelen de massaal opgetrommelde politie met vuurwerk en stenen. Ook de mobiele eenheid kwam ter plaatse om de straten schoon te vegen. Er zijn charges uitgevoerd en ook de waterwerper is ingezet.

Aanhoudingen

De politie laat weten dat er al een aantal aanhoudingen verricht zijn. Een politiewoordvoerder verklaarde: “De jongeren proberen de politie uit te dagen. We zien de stenen door de lucht vliegen. De Mobiele Eenheid treedt op en voert charges uit. De jongeren moeten daar gewoon wegwezen.”

De relschoppers bekoelden hun woede eveneens op bushokjes. De waterwerper is ingezet om de jongeren te verjagen. De RET bussen moeten op last van de politie een andere route nemen.

Ook in Eindhoven was het zondagmiddag alle hens aan dek voor de politie. Daar ging een relschopper tijdens de rellen een politieagent te lijf met een zwaard.