-

Nieuwste

Eerste beelden: ook vanavond weer zware rellen in Rotterdam

rellen in Rotterdam

Het lijkt erop dat het ook vanavond niet rustig blijft in steden her en der in het land. In Rotterdam is het vanaf 19:00 uur erg onrustig en zijn er rellen uitgebroken. Een groep van om en bij de 50 jongeren begon er de politie aan te vallen aan de Beijerlandselaan.

De relschoppers bekogelen de massaal opgetrommelde politie met vuurwerk en stenen. Ook de mobiele eenheid kwam ter plaatse om de straten schoon te vegen. Er zijn charges uitgevoerd en ook de waterwerper is ingezet.

Aanhoudingen

De politie laat weten dat er al een aantal aanhoudingen verricht zijn. Een politiewoordvoerder verklaarde: “De jongeren proberen de politie uit te dagen. We zien de stenen door de lucht vliegen. De Mobiele Eenheid treedt op en voert charges uit. De jongeren moeten daar gewoon wegwezen.”

De relschoppers bekoelden hun woede eveneens op bushokjes. De waterwerper is ingezet om de jongeren te verjagen. De RET bussen moeten op last van de politie een andere route nemen.

Ook in Eindhoven was het zondagmiddag alle hens aan dek voor de politie. Daar ging een relschopper tijdens de rellen een politieagent te lijf met een zwaard.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder