-

Nieuwste

Duitse quarantaineweigeraars riskeren opsluiting in coronakamp

coronakamp Duitsland

In de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein zijn drastische maatregelen aangekondigd voor mensen die zich niet houden aan de quarantaineplicht. Volgens Bild is in het district Segeberg een gevangenis ingericht voor hardleerse quarantaine-verzuimers. In de media wordt zelfs het woord ‘coronakamp’ in de mond genomen.

Jan-Peter Schröder, districtsvoorzitter, legde uit dat het om een ‘uiterste maatregel’ gaat. Er moet volgens hem al heel veel aan vooraf gaan voordat mensen daadwerkelijk in deze gevangenis belanden.

Het gaat om mensen die de verplichte quarantaine herhaaldelijk niet naleefden. De politie moet hen dus meerdere malen betrappen. Bovendien moet de politie de hardleerse weigeraars ook meerdere keren aanspreken. Uiteindelijk is het de rechtbank die de beslissing neemt om iemand naar deze gevangenis te sturen.

Sobere inrichting

De cellen zijn bijzonder sober ingericht. De quarantaineweigeraars wacht er een verblijf in een cel van 12 vierkante meter met houten bed, stoel en kleine badkamer. De bewaking gebeurt door gepensioneerde politieagenten. De bewakers kijken toe op de naleving van de strenge regels: geen bezoek en geen wandeling in de tuin. Er meldden zich naar verluidt al 40 gepensioneerde cipiers en politieagenten aan om in het ‘coronakamp’ te werken.

Ondertussen in Nederland houden rellende jongeren lelijk huis in verschillende steden. Bekijk de beelden van de ongeregeldheden hier.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder