Connect with us

Nieuwste

Duitse quarantaineweigeraars riskeren opsluiting in coronakamp

coronakamp Duitsland

In de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein zijn drastische maatregelen aangekondigd voor mensen die zich niet houden aan de quarantaineplicht. Volgens Bild is in het district Segeberg een gevangenis ingericht voor hardleerse quarantaine-verzuimers. In de media wordt zelfs het woord ‘coronakamp’ in de mond genomen.

Jan-Peter Schröder, districtsvoorzitter, legde uit dat het om een ‘uiterste maatregel’ gaat. Er moet volgens hem al heel veel aan vooraf gaan voordat mensen daadwerkelijk in deze gevangenis belanden.

Het gaat om mensen die de verplichte quarantaine herhaaldelijk niet naleefden. De politie moet hen dus meerdere malen betrappen. Bovendien moet de politie de hardleerse weigeraars ook meerdere keren aanspreken. Uiteindelijk is het de rechtbank die de beslissing neemt om iemand naar deze gevangenis te sturen.

Sobere inrichting

De cellen zijn bijzonder sober ingericht. De quarantaineweigeraars wacht er een verblijf in een cel van 12 vierkante meter met houten bed, stoel en kleine badkamer. De bewaking gebeurt door gepensioneerde politieagenten. De bewakers kijken toe op de naleving van de strenge regels: geen bezoek en geen wandeling in de tuin. Er meldden zich naar verluidt al 40 gepensioneerde cipiers en politieagenten aan om in het ‘coronakamp’ te werken.

Ondertussen in Nederland houden rellende jongeren lelijk huis in verschillende steden. Bekijk de beelden van de ongeregeldheden hier.