Connect with us

Nieuwste

Video: De rellen houden niet op en lopen totaal uit de hand!

eindhoven-demonstraties

Er zijn op verschillende plekken in Nederland demonstraties tegen de avondklok. Dit liep tevens op alle locaties uit de hand en de politie heeft hier hardhandig moeten ingrijpen. De avondklok is afgelopen zaterdag in gegaan en verwacht wordt dat de rellen voorlopig ook nog wel aanhouden.

Gisteravond hebben relschoppers een ziekenhuis belaagd in Enschede. Het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente werd rond de klok van 23:00 bekogeld en tevens werd er geprobeerd de ramen van de afdeling spoedeisende hulp te breken. Maar ook in Breda en Tilburg zijn noodbevelen afgekondigd voor delen van deze steden.

Rond middernacht was het op verschillende plekken weer rustig en kreeg de politie controle over de situatie. In Breda was dit overigens een ander verhaal. Hier hebben de rellen tot 4:30 aangehouden en de burgermeester van Breda heeft hier een noodbevel uitgeroepen. Dit geldt vooral in de wijk Tuinzigt. Eerder op de avond werd via sociale media opgeroepen de avondklok te negeren en de openbare orde te verstoren.

Ook in de Limburgse plaatsen Roermond, Venlo en Stein had de politie het zondagavond druk met geweldplegers. Daar probeerden verschillende mensen met winkelwagens het winkelcentrum te vernielen. In Roermond, Venlo en Stein was het rond 23.30 uur weer rustig. Daarna waren agenten in verschillende delen van deze plaatsen nog zichtbaar aanwezig om de avondklok te handhaven.

Den Haag

Ook in Den Haag was het een onrustige avond. Eerder op de avond werden er brandjes gesticht in de Schilderswijk. Een grote groep had zich verzameld in de Hobbemastraat. De relschoppers gooiden zwaar vuurwerk richting omstanders en agenten.

Lees verder

Nieuwste

Ron Fresen terminaal ziek, stopt bij NOS Journaal

Ron Fresen

Politiek journalist Ron Fresen (62) stopt bij het NOS Journaal. De vaste duider wil meer tijd voor andere dingen. Hij lijdt aan ongeneeslijke prostaatkanker. Ron wil de laatste jaren van zijn leven doorbrengen met zijn familie.

Bij de Volkskrant vertelt hij dat hij zijn ziekte lang geheim probeerde te houden. Dat was soms moeilijk. Premier Rutte had hem bijna ontmaskerd. Toen ze samen in de lift stonden, vroeg de premier wat er met zijn wenkbrauwen aan de hand is. Fresen maakte er zich vanaf met een smoesje en zei dat hij te veel in de zon had gezeten.

Ingrijpend

Fresen kreeg op zijn 47 voor het eerst te maken met prostaatkanker. Zijn vader stierf op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. De journalist zegt dat ze hem in het ziekenhuis voor gek verklaarden. “Nee joh, ben je gek, dat kan helemaal niet op jouw leeftijd.” Toen bleek dat hij het toch had, volgde een operatie. De kanker was weg, maar in 2018 stak het terug de kop op, ditmaal met uitzaaiingen.

Niet meer lang te leven

Fresen heeft nog anderhalf tot twee jaar te leven. Hij legt uit dat het bij uitgezaaide kanker een kwestie is van het leven rekken en genieten. Zijn grootste wens is om nog zo veel mogelijk tijd met zijn kleinkind door te brengen.

De politiek duider stopt op 1 mei bij het NOS Journaal, en dat na een indrukwekkende carrière van 17 jaar.

Lees verder

Nieuwste

Martien Meiland geschokt door Khalid Kasem die alcohol weigert

Martien Meiland

Martien Meiland kon zijn oren niet geloven toen Khalid Kasem tijdens de talkshow Khalid & Sophie een glas champagne weigerde.

In de talkshow waren de genomineerden van de NS Publieksprijs te gast. Iedereen kreeg een glas champagne. De presentator zei: “Nou, Martien, een fles bij jou voor de neus. Daar hoef je niet lang over na te denken. Die gaat natuurlijk open en het is ingeschonken voor al die genomineerden.”

Geen alcohol voor Khalid

Alleen Khalid had geen champagne. Martien snapte er niets van: “En wat drink jij dan? Drink jij niet?”

De gastheer antwoordde: “Ik drink iets anders, haha. Ik drink iets anders, zonder alcohol. Proost!” De presentator is alcoholonthouder vanwege zijn islamitische geloof. Martien dreigt dan weer in het ander extreem te vervallen.

Khalid legt uit

Khalid legde eerder al uit dat het geloof een vooraanstaande plaats inneemt in zijn leven. Bij AD vertelde hij: “Een heel grote. De islam geeft mij waanzinnig veel kracht en biedt me een richtsnoer hoe ik me in het dagelijks leven zou moeten gedragen. ‘Zou moeten’, want ik ben een mens en alle mensen maken fouten.”

Het doet hem pijn dat zijn geloof onder vuur ligt. “Omdat het geen recht doet aan wat de islam aan de Nederlandse samenleving kan bijdragen. De islam hecht, net als het joden- en christendom, grote waarde aan concepten als naastenliefde.”

Lees verder

Nieuwste

Marco Borsato kan bed niet meer uit wegens zware ziekte

Marco Borsato

Het management van Marco Borsato meldt dat hij al twee dagen doodziek op bed ligt. De zanger is niet in staat om de pers te woord te staan.

Gevraagd naar een reactie om de Duitse rel over zijn hit ‘Hoe Het Danst’, reageert het management dat Marco doodziek is. De zanger heeft een zware griep opgelopen.

Duitse rel

Het nummer van Davina Michelle en Marco Borsato is onderwerp van een zware rel in Duitsland. De Duitse zangeres Helene Fischer bracht op haar nieuwe album ‘Rausch’ een cover van het nummer. Niet iedereen is daar even gelukkig mee.

Angelika Ewa Turo, in Duitsland beroemd vanwege onder andere Idols, bracht de cover al eens in 2020. De zangeres deed hiervoor eind 2020 al een aanvraag bij Universal Nederland. Ze kreeg te horen dat ze het nummer alvast mocht opnemen en dat er later een beslissing zou volgen.

Angelika was net te laat, want plots hoorde ze de cover van Fischer in de auto. Ze vertelt: “Het was mijn baby, mijn trots. Opeens hoor ik het liedje in de auto en ik dacht eerst dat er een verborgen camera in de auto zat. Ik wilde het niet geloven.”

Lees verder

Trending