-

Economie

Zoontje Chantal Bles opgenomen in ziekenhuis.

Robert Doornbos en Chantal Bles moesten even schrikken. Het koppel moest hun zoontje Josh naar het ziekenhuis brengen. Het ventje had een virale infectie en moest opgenomen worden. Dat meldt de voormalige coureur op zijn Instagram.

Hoewel het ondertussen beter gaat met het kleintje, zijn de ouders nog flink van streek. Robert schreef bij een kiekje van zijn zoontje: “Wat ben ik trots op mijn kleine vriendje.” Josh kreeg zelfs een certificaat van dapperheid! Robert stelt de volgers gerust en geeft mee dat de jongen alweer naar huis mocht. Josh had een virale infectie, maar het is niet duidelijk wat voor ’n infectie het precies was.

De volgers van Robert zijn er het hart van in. Een fan reageerde: “Jeetje, heftig voor jullie.” Een andere social mediagebruiker schreef: “Wat krijgen jullie klappen, zeg.” Die laatste opmerking verwijst natuurlijk hun dochtertje Jada. Het meisje is ondertussen een jaar schoon verklaard van kanker. In 2018 kreeg ze de diagnose van een groot gezwel in haar buik. Nu gaat het een stuk beter en genieten de ouders met volle teugen van elk moment met hun kinderen.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder