Connect with us

Economie

Witte dolfijnen gered uit dolfinarium en ze moeten nooit meer optreden.

Twee witte dolfijnen kunnen hun geluk niet op. Ze zijn gered uit een Chinees dolfinarium en mogen nu eindelijk van hun vrijheid genieten.

Little White en Little Grey leefden bijna tien jaar lang in Ocean World in Shanghai. Daar moesten ze in ruil voor vis trucjes opvoeren en de bezoekers vermaken. Voor die periode verbleven ze in een onderzoekscentrum in Rusland.

Nadat ze jaren de zee niet meer gezien hadden, zijn ze gered door de Britse dierenwelzijnsorganisatie Sea Life Trust. De zeezoogdieren reisden 9.000 kilometer naar hun nieuwe thuishaven in IJsland. Nu mogen ze voor het eerst in tien jaar weer in de oceaan zwemmen.

De beloega’s zijn eerst ondergebracht in een opvang in Klettsvik Bay. Daarna mogen ze hun vrijheid tegemoet zwemmen in een gigantisch zeereservaat.

Andy Bool van de organisatie vertelde: “We zijn zo verheugd om het nieuws te kunnen melden dat Little Grey en Little White veilig in hun verzorgingsbaden in het zeereservaat zijn en nog maar één stapje verwijderd zijn van hun vrijlating in open zee.”

Het transport verliep gelukkig zonder problemen. Het was een hele onderneming om de dolfijnen naar de andere kant van de wereld te brengen. Er zijn speciale hangmatten gebruikt om de dieren te beschermen tijdens de verre reis. Daarna ging het per vrachtwagen, vliegtuig en havensleepboot naar hun nieuwe thuis.

De dolfijnen moeten nog even acclimatiseren aan hun nieuwe omgeving, maar daarna wacht eindelijk de langverwachte vrijheid!