-

Economie

Witte dolfijnen gered uit dolfinarium en ze moeten nooit meer optreden.

Twee witte dolfijnen kunnen hun geluk niet op. Ze zijn gered uit een Chinees dolfinarium en mogen nu eindelijk van hun vrijheid genieten.

Little White en Little Grey leefden bijna tien jaar lang in Ocean World in Shanghai. Daar moesten ze in ruil voor vis trucjes opvoeren en de bezoekers vermaken. Voor die periode verbleven ze in een onderzoekscentrum in Rusland.

Nadat ze jaren de zee niet meer gezien hadden, zijn ze gered door de Britse dierenwelzijnsorganisatie Sea Life Trust. De zeezoogdieren reisden 9.000 kilometer naar hun nieuwe thuishaven in IJsland. Nu mogen ze voor het eerst in tien jaar weer in de oceaan zwemmen.

De beloega’s zijn eerst ondergebracht in een opvang in Klettsvik Bay. Daarna mogen ze hun vrijheid tegemoet zwemmen in een gigantisch zeereservaat.

Andy Bool van de organisatie vertelde: “We zijn zo verheugd om het nieuws te kunnen melden dat Little Grey en Little White veilig in hun verzorgingsbaden in het zeereservaat zijn en nog maar één stapje verwijderd zijn van hun vrijlating in open zee.”

Het transport verliep gelukkig zonder problemen. Het was een hele onderneming om de dolfijnen naar de andere kant van de wereld te brengen. Er zijn speciale hangmatten gebruikt om de dieren te beschermen tijdens de verre reis. Daarna ging het per vrachtwagen, vliegtuig en havensleepboot naar hun nieuwe thuis.

De dolfijnen moeten nog even acclimatiseren aan hun nieuwe omgeving, maar daarna wacht eindelijk de langverwachte vrijheid!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder