-

Economie

Witte dolfijnen gered uit dolfinarium en ze moeten nooit meer optreden.

Twee witte dolfijnen kunnen hun geluk niet op. Ze zijn gered uit een Chinees dolfinarium en mogen nu eindelijk van hun vrijheid genieten.

Little White en Little Grey leefden bijna tien jaar lang in Ocean World in Shanghai. Daar moesten ze in ruil voor vis trucjes opvoeren en de bezoekers vermaken. Voor die periode verbleven ze in een onderzoekscentrum in Rusland.

Nadat ze jaren de zee niet meer gezien hadden, zijn ze gered door de Britse dierenwelzijnsorganisatie Sea Life Trust. De zeezoogdieren reisden 9.000 kilometer naar hun nieuwe thuishaven in IJsland. Nu mogen ze voor het eerst in tien jaar weer in de oceaan zwemmen.

De beloega’s zijn eerst ondergebracht in een opvang in Klettsvik Bay. Daarna mogen ze hun vrijheid tegemoet zwemmen in een gigantisch zeereservaat.

Andy Bool van de organisatie vertelde: “We zijn zo verheugd om het nieuws te kunnen melden dat Little Grey en Little White veilig in hun verzorgingsbaden in het zeereservaat zijn en nog maar één stapje verwijderd zijn van hun vrijlating in open zee.”

Het transport verliep gelukkig zonder problemen. Het was een hele onderneming om de dolfijnen naar de andere kant van de wereld te brengen. Er zijn speciale hangmatten gebruikt om de dieren te beschermen tijdens de verre reis. Daarna ging het per vrachtwagen, vliegtuig en havensleepboot naar hun nieuwe thuis.

De dolfijnen moeten nog even acclimatiseren aan hun nieuwe omgeving, maar daarna wacht eindelijk de langverwachte vrijheid!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder