Connect with us

Economie

Vrouw weigert te verhuizen, dus bouwt stad snelwegbrug rond haar huisje.

Nadat een eigenaar tien jaar lang weigerde om haar grond aan de Chinese overheid te verkopen, bouwde de stad de snelwegbrug dan maar rond haar huis.

De eigenaar van het huis in Guangzhou weigerde de vergoeding voor de sloop van haar woning te aanvaarden. Daarom heeft ze nu een bijzonder uitzicht. De vraag is natuurlijk of je zoiets wel wil.

De woning is 40 vierkante meter klein en staat middenin een vierbaansweg. Niet meteen ideaal om te wonen: altijd geluidsoverlast en vrijwel geen lichtinval.

De vrouw wilde volgens de media niet verhuizen omdat de overheid haar geen goede vervangende woning had aangeboden. Ze zei dat ze zich neerlegde bij de gevolgen en dat het haar ook niet kan schelen wat de mensen erover denken.

De dame, alleen gekend bij de naam Liang, verklaarde: “Je zou denken dat het een slechte omgeving is, maar ik voel dat het stil, bevrijdend, aangenaam en comfortabel is.” Dit lijkt ons nogal een bizarre uitspraak, tenzij ze het heeft over de situatie voor de wegenwerken.

Normaal moest haar woning in 2010 gesloopt worden voor de bouw van de Haizhuyong-brug. Tien jaar later is de brug af, maar de originele plannen moesten voor de koppige dame een beetje gewijzigd worden.

Volgens de lokale media is Liang de enige persoon die niet instemde met de vergoeding en de verhuis. De overheid zou haar verschillende woningen hebben aangeboden, maar dat wees ze telkens af.

De overheid laat weten dat er studies zijn uitgevoerd om te verzekeren dat Liang veiling in haar huisje kon blijven wonen.