-

Economie

Vrouw weigert te verhuizen, dus bouwt stad snelwegbrug rond haar huisje.

Nadat een eigenaar tien jaar lang weigerde om haar grond aan de Chinese overheid te verkopen, bouwde de stad de snelwegbrug dan maar rond haar huis.

De eigenaar van het huis in Guangzhou weigerde de vergoeding voor de sloop van haar woning te aanvaarden. Daarom heeft ze nu een bijzonder uitzicht. De vraag is natuurlijk of je zoiets wel wil.

De woning is 40 vierkante meter klein en staat middenin een vierbaansweg. Niet meteen ideaal om te wonen: altijd geluidsoverlast en vrijwel geen lichtinval.

De vrouw wilde volgens de media niet verhuizen omdat de overheid haar geen goede vervangende woning had aangeboden. Ze zei dat ze zich neerlegde bij de gevolgen en dat het haar ook niet kan schelen wat de mensen erover denken.

De dame, alleen gekend bij de naam Liang, verklaarde: “Je zou denken dat het een slechte omgeving is, maar ik voel dat het stil, bevrijdend, aangenaam en comfortabel is.” Dit lijkt ons nogal een bizarre uitspraak, tenzij ze het heeft over de situatie voor de wegenwerken.

Normaal moest haar woning in 2010 gesloopt worden voor de bouw van de Haizhuyong-brug. Tien jaar later is de brug af, maar de originele plannen moesten voor de koppige dame een beetje gewijzigd worden.

Volgens de lokale media is Liang de enige persoon die niet instemde met de vergoeding en de verhuis. De overheid zou haar verschillende woningen hebben aangeboden, maar dat wees ze telkens af.

De overheid laat weten dat er studies zijn uitgevoerd om te verzekeren dat Liang veiling in haar huisje kon blijven wonen.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder