Connect with us

Economie

Vierjarige jongen verdrinkt op vakantie in zwembad Spanje.

Woensdag is in het Spaanse Rojales een vierjarige jongen uit België om het leven gekomen. Het kleintje verdronk in het zwembad van familieleden, waar hij even alleen was.

De ouders van de jongen waren onderweg naar hun vakantiebestemming in Castellon, maar besloten de nacht door te brengen bij familieleden. Het gezin arriveerde rond de middag in Rojales. Het jongetje was even alleen achtergebleven bij het zwembad. Wellicht is de jongen in het zwembad gevallen. De jongen is korte tijd later levenloos gevonden door familieleden.

Het Nieuwsblad meldt dat een familielid, een verpleegster, nog alles deed wat ze kon om het kleintje te redden. De hulpdiensten reanimeerde de jongen nog 40 minuten, maar dat mocht helaas niet meer baten.

‘Enkele minuten …’

De burgemeester bezocht de plaats van het drama om zijn medeleven te betuigen. Hij onderstreept het belang om je kinderen in de buurt van een zwembad altijd goed in de gaten te houden. De burgemeester verklaarde: “Let goed op ze, want een drama kan gebeurd zijn in een paar minuten.”