Connect with us

Economie

Nieuwe drempels Almere zorgen voor massale valpartijen wielrenners.

Sinds kort zijn er op de Sluiskade in Almere nieuwe drempels aangelegd. Maar ze maakten al heel wat slachtoffers onder wielrenners.

De borden die waarschuwen voor de nieuwe drempels, worden niet door iedereen gezien. Zondag was het weer raak. Toen moest de ambulance vier keer ter plaatse komen voor valpartijen.

Voornamelijk wielrenners gaan onderuit op de drempels. Bij een gematigde snelheid is er geen probleem. De eigenaar van Café ’t Lievertje, Robin Zweers, vertelde aan Omroep Flevoland dat de wielrenners met grote snelheid van de dijk afkomen. Dan kennen de drempels geen genade.

Giorgos Salamanakis van het Grieks restaurant Olympia telde niet minder dan 22 valpartijen! Een van de wielrenners nam tijdens zijn val zelfs een stoel en tafel mee.

De lokale handelaars klagen al jaren over het verkeer dat zich niet aan de snelheid houdt. Deze valpartijen zijn uiteraard evenmin wenselijk. Beide ondernemers zien het liefst dat de weg op bepaalde tijden van de dag afgesloten zou worden.

Ondertussen moeide ook de lokale politiek zich met de zaak. De verkeersveiligheid in de havenkom zal verder onderzocht worden.