-

Economie

Tropisch zomerweer zou weleens heel lang kunnen duren.

Het tropisch zomerweer in Nederland zou zomaar negen dagen lang kunnen duren. Het kwik stijgt tot 37 graden. Meteoroloog Jordi Huirne van Weer.nl meldt: “Volgens de nieuwste berekeningen blijft een groot deel van het land tot diep in de nieuwe week in de hitte.”

Vanaf woensdag mogen we ons opmaken voor een lange reeks zomerse dagen, met temperaturen boven de 25 graden. Huirne gaat nog een stapje verder: “Sterker nog, vanaf donderdag start een reeks dertigers. Zondag zou de hittegolf dan officieel een feit zijn.”

Omdat het de voorbije dagen in Limburg al heel warm was, zou dat daar al voor het weekend het geval kunnen zijn. Om van een hittegolf te kunnen spreken, moet het vijf dagen achter elkaar 25 graden zijn.

Noordelijke provincies

De inwoners van de noordelijke provincies krijgen vanaf zaterdagavond een beetje verkoeling. Dat hebben ze te danken aan een noordoostelijke wind. De meteoroloog legt uit: “Daardoor kan iets minder warme lucht vanaf de Noordzee het noorden van het land bereiken. De kans is daardoor ook groot dat het noorden van het land zondag de 25 graden niet haalt, waardoor daar geen sprake is van een hittegolf.”

Maar na het weekend zullen ook de noordelijke provincies weer kreunen onder de hitte. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe snel de hitte er zal terugkeren. Dat hangt af van hoe diep de noordelijke wind doordringt.

Hoe warm wordt het precies?

Volgens de laatste berekeningen stijgt het kwik zaterdag plaatselijk tot 37 graden. Ook de volgende week is een piek tot 37 graden niet uitgesloten. Volgens de meteoroloog zou de huidige hittegolf weleens lang kunnen duren. In De Bilt kan de tropische warmte aanhouden tot wel negen dagen, dus tot 14 augustus.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder