Connect with us

Economie

Trollenpop met giechelknop in edele delen zorgt voor ophef.

Een trollenpop van speelgoedfabrikant Hasbro zorgde voor heel wat ophef. De pop had namelijk een giechelknop in de edele delen. Het speelgoed is nu uit de rekken gehaald nadat een petitie 461.000 handtekeningen verzamelde.

De giechelknop zat precies in de edele delen van de trollenpop gesitueerd. De pop maakt dan giechelende geluiden als je op de knop drukt.

Nadat een moeder een video van de pop online postte, ging het compleet viraal. De moeder legt uit dat de andere knop, waardoor het gaat zingen, wel op de verpakking is uitgelegd. Over de andere giechelknop wordt niets gezegd.

De moeder gruwde van de bizarre trollenpop. Ze laat weten: “Mijn dochter was jarig. Dan kreeg ze dit. Het komt van een nieuwe film.” Dan drukt ze de knop in en horen we een hijggeluid. “Een hijggeluid. Ik weet dat sommigen onder jullie het probleem niet zullen inzien, maar dit is heel fout”, gaat ze verder.

De video maakte een storm van protest los en er is zelfs een petitie opgericht tegen de pop. Nadat die petitie massaal ondertekend werd, besloot de fabrikant om de pop te verwijderen.

Een woordvoerster van het bedrijf verklaarde: “Deze functie is ontworpen om te reageren als de pop gaat zitten, maar we erkennen dat de positionering van de sensor als ongepast ervaren kan worden.”