-

Economie

Trollenpop met giechelknop in edele delen zorgt voor ophef.

Een trollenpop van speelgoedfabrikant Hasbro zorgde voor heel wat ophef. De pop had namelijk een giechelknop in de edele delen. Het speelgoed is nu uit de rekken gehaald nadat een petitie 461.000 handtekeningen verzamelde.

De giechelknop zat precies in de edele delen van de trollenpop gesitueerd. De pop maakt dan giechelende geluiden als je op de knop drukt.

Nadat een moeder een video van de pop online postte, ging het compleet viraal. De moeder legt uit dat de andere knop, waardoor het gaat zingen, wel op de verpakking is uitgelegd. Over de andere giechelknop wordt niets gezegd.

De moeder gruwde van de bizarre trollenpop. Ze laat weten: “Mijn dochter was jarig. Dan kreeg ze dit. Het komt van een nieuwe film.” Dan drukt ze de knop in en horen we een hijggeluid. “Een hijggeluid. Ik weet dat sommigen onder jullie het probleem niet zullen inzien, maar dit is heel fout”, gaat ze verder.

De video maakte een storm van protest los en er is zelfs een petitie opgericht tegen de pop. Nadat die petitie massaal ondertekend werd, besloot de fabrikant om de pop te verwijderen.

Een woordvoerster van het bedrijf verklaarde: “Deze functie is ontworpen om te reageren als de pop gaat zitten, maar we erkennen dat de positionering van de sensor als ongepast ervaren kan worden.”

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder