Connect with us

Economie

Troebel water bij Texel door klaarkomende oesters.

Een bizar natuurfenomeen op Texel levert fascinerende beelden op. Afgelopen week was het water in de haven bijna melkachtig wit als gevolg van klaarkomende oesters. Die lieten massaal hun zaadcellen en eitjes vrij in het water.

Sytske Dijksen, een eilandbewoonster, postte opmerkelijke beelden van het fenomeen op de sociale media. Het schouwspel wordt omschreven als ‘de orgie in de haven’. Het tafereel is bevestigd door Arthur Oosterbaan van Ecomare.

Dijksen legde uit: “Met kleine plofjes zag je steeds een klein pluimpje naar boven zweven. De oesters doen dat door hun kleppen even te openen en snel te sluiten.”

De hilarische reacties op de social media bleven natuurlijk niet achterwege. Zo schreef iemand: “Daar gaat je oester wel van openstaan.”