-

Economie

Studie beweert: ‘Vrouwen zijn betere chauffeurs dan mannen’.

Een nieuwe studie over het rijgedrag van de Nederlanders komt tot enkele opmerkelijke conclusies. Zo zou een vierde van de automobilisten zich schamen voor hun parkeerkunsten. Ruim dertig procent geeft aan dat ze een moeilijke parkeerplek mijden wanneer ze een bijrijder hebben.

Uit onderzoek van RDWdata onder 1.073 bestuurders, blijkt dat voornamelijk vrouwen onzeker zijn over hun parkeerkunsten. 53 procent van de respondenten zegt dat ze een moeilijke parkeerplek links laten liggen wanneer er iemand naast hen zit. Dat doen ze uit angst om uitgelachen te worden. Slechts 20 procent van de mannen zegt aan parkeerschaamte te lijden.

Zeg niet te gauw, het is weer een vrouw

Dat wil echter nog niet zeggen dat de flauwe grapjes over vrouwen achter het stuur terecht zijn. Het is niet omdat meer vrouwen onzeker zijn over hun parkeerkunsten, dat ze ook slechtere bestuurders zouden zijn. Manager Peter Abrahamse van RDWdata legt uit: “Het vooroordeel dat mannen beter kunnen rijden dan vrouwen is niet waar. In bijna alle statistieken rondom verkeersongelukken zijn mannen oververtegenwoordigd. Deze resultaten laten daarom vooral zien dat vrouwen een stuk voorzichtiger zijn in het verkeer. Waar mannen denken ‘dat past wel’, nemen vrouwen eerder het zekere voor het onzekere.”

Geen pottenkijkers

Een andere conclusie van de studie is dat bestuurders zich comfortabeler voelen zonder bijrijder aan hun zijde. Ook tijdens een normale rit voelt een derde van de ondervraagden zich meer op zijn gemak zonder pottenkijkers. De manager verklaart: “Vooral vrouwen voelen zich met passagiers minder op hun gemak achter het stuur (38%) dan mannen (29%).”

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder