-

Economie

Studie beweert: ‘Vrouwen zijn betere chauffeurs dan mannen’.

Een nieuwe studie over het rijgedrag van de Nederlanders komt tot enkele opmerkelijke conclusies. Zo zou een vierde van de automobilisten zich schamen voor hun parkeerkunsten. Ruim dertig procent geeft aan dat ze een moeilijke parkeerplek mijden wanneer ze een bijrijder hebben.

Uit onderzoek van RDWdata onder 1.073 bestuurders, blijkt dat voornamelijk vrouwen onzeker zijn over hun parkeerkunsten. 53 procent van de respondenten zegt dat ze een moeilijke parkeerplek links laten liggen wanneer er iemand naast hen zit. Dat doen ze uit angst om uitgelachen te worden. Slechts 20 procent van de mannen zegt aan parkeerschaamte te lijden.

Zeg niet te gauw, het is weer een vrouw

Dat wil echter nog niet zeggen dat de flauwe grapjes over vrouwen achter het stuur terecht zijn. Het is niet omdat meer vrouwen onzeker zijn over hun parkeerkunsten, dat ze ook slechtere bestuurders zouden zijn. Manager Peter Abrahamse van RDWdata legt uit: “Het vooroordeel dat mannen beter kunnen rijden dan vrouwen is niet waar. In bijna alle statistieken rondom verkeersongelukken zijn mannen oververtegenwoordigd. Deze resultaten laten daarom vooral zien dat vrouwen een stuk voorzichtiger zijn in het verkeer. Waar mannen denken ‘dat past wel’, nemen vrouwen eerder het zekere voor het onzekere.”

Geen pottenkijkers

Een andere conclusie van de studie is dat bestuurders zich comfortabeler voelen zonder bijrijder aan hun zijde. Ook tijdens een normale rit voelt een derde van de ondervraagden zich meer op zijn gemak zonder pottenkijkers. De manager verklaart: “Vooral vrouwen voelen zich met passagiers minder op hun gemak achter het stuur (38%) dan mannen (29%).”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder