-

Filmpjes

Straatmuzikant lokt grote menigte als ze Bohemian Rhapsody op piano speelt.

Muziek zou er moeten zijn voor iedereen en wat is een betere manier om dit te realiseren door een instrument in een openbare ruimte te plaatsen?

De mensen die op een plein in Montreal in Canada waren, hadden geen idee dat ze een geweldige muzikale traktatie zouden krijgen.

Pianiste Ariana Racicot ging aan de piano zitten om een van de meest uitdagende nummers van de moderne muziekgeschiedenis te spelen: Bohemian Rhapsody van Queen.

Ze speelt niet alleen de melodie, maar ook de woorden. Het is moeilijk te geloven dat één iemand dit allemaal speelt.

Het zes minuten durende epische nummer, dat drie keer van ritme verandert, wordt met zoveel passie gebracht dat de mensen blijven toestromen.

Ariane omschrijft zichzelf op haar Facebookpagina als een piano jazz student aan de Universiteit van Montreal die iets nieuw wil brengen met haar composities en optredens.

Op YouTube heeft ze meer dan 20.000 volgers en als je dit optreden bekijkt, dan weet je meteen waarom. We staan te popelen om nog meer van haar te horen!

Filmpjes

Heftige bodycambeelden avondklokrellen Eindhoven hakken er stevig in

bodycambeelden rellen Eindhoven

Verschillende Nederlandse steden hadden de voorbije dagen meer weg van een oorlogsgebied dan van een Westers land. Vooral in Eindhoven waren er zware rellen met vernielingen en plunderingen. Een fotograaf deelt nu heftige bodycambeelden van de ongeregeldheden.

De fotograaf met Instagram-account @emergencyresponsephotography deelt de beelden om mensen te tonen hoe heftig het er aan toeging.

Omdat hij heel veel vragen kreeg van mensen, besloot hij om de beelden vrij te geven. Zo vroeg iemand of de politie dan ook weet dat hij van de pers is? “Yes! Op mijn rugtas en helm staat heel groot PRESS. Ik draag een geel hesje en een speciale extra grote ‘rellen’ perskaart om mijn nek”, verduidelijkt hij.

De fotograaf geeft nog mee dat hij de bodycam draagt voor zijn eigen veiligheid. En als je de beelden zo ziet, is dat geen overbodige luxe.

Het moet gezegd, deze bodycambeelden hakken er stevig in. Bekijk de hele video hieronder.

De relschoppers zullen hun straf niet ontlopen. De bedoeling is om hen zoveel mogelijk te berechten via snelrecht en hen te laten opdraaien voor de schade. Niet alleen de hulpdiensten zijn het slachtoffer van dit zinloos geweld, maar ook gewone burgers. Ondernemers zagen hoe hun zaken geplunderd of vernield werden.

Zo kreeg een ondernemer in Geleen zelfs een boete omdat hij zijn zonnebankstudio wilde beschermen tegen plunderaars.

Lees verder