-

Economie

Politie tikt ruit in om hondjes uit snikhete auto te redden.

De politie Lelystad moest dinsdag twee hondjes redden die in een snikhete auto waren achtergelaten. De eigenaars waren aan het shoppen.

De baasjes van de dieren waren aan het winkelen bij Batavia Stad. Ondertussen hadden ze hun hondjes gewoon in de auto laten zitten. De politie moest een ruit intikken om de dieren te bevrijden.

Onverantwoordelijk

De dierenambulance is niet te spreken over het voorval. Op Facebook schrijven ze: “Hoe onverantwoordelijk ben je dan? Iedereen weet toch dat het fataal kan aflopen voor jouw trouwe viervoeter!”

Volgens Suzan van de Waal van de dierenambulance is het niet de eerste keer dat dit gebeurt bij Batavia Stad. Ze onthulde: “Dan gaan de eigenaren winkelen en laten ze de honden achter in de auto. Dan denk ik: waarom nemen ze dan hun honden mee? Laat ze uit!”

Nadat het kenteken van de auto is omgeroepen in het winkelcentrum kwamen de eigenaren terug naar de parking. Dankzij het snelle ingrijpen hebben de hondjes gelukkig geen schade geleden.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder