-

Economie

Politie tikt ruit in om hondjes uit snikhete auto te redden.

De politie Lelystad moest dinsdag twee hondjes redden die in een snikhete auto waren achtergelaten. De eigenaars waren aan het shoppen.

De baasjes van de dieren waren aan het winkelen bij Batavia Stad. Ondertussen hadden ze hun hondjes gewoon in de auto laten zitten. De politie moest een ruit intikken om de dieren te bevrijden.

Onverantwoordelijk

De dierenambulance is niet te spreken over het voorval. Op Facebook schrijven ze: “Hoe onverantwoordelijk ben je dan? Iedereen weet toch dat het fataal kan aflopen voor jouw trouwe viervoeter!”

Volgens Suzan van de Waal van de dierenambulance is het niet de eerste keer dat dit gebeurt bij Batavia Stad. Ze onthulde: “Dan gaan de eigenaren winkelen en laten ze de honden achter in de auto. Dan denk ik: waarom nemen ze dan hun honden mee? Laat ze uit!”

Nadat het kenteken van de auto is omgeroepen in het winkelcentrum kwamen de eigenaren terug naar de parking. Dankzij het snelle ingrijpen hebben de hondjes gelukkig geen schade geleden.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder