Connect with us

Diertjes

Ooievaar kiest tuin als verblijf en sluipt naar binnen.

In de jaren ’70 waren ooievaars in Nederland bijna helemaal verdwenen. De vogel kende gelukkig een heropleving en vandaag zijn ze weer vaak te bewonderen. Een man uit Cernay kon wel van heel dichtbij van deze prachtige vogel genieten!

Cernay is gesitueerd in het noordoosten van Frankrijk, vlakbij de Duitse en Zwitserse grens. In de omgeving zijn veel ooievaars. Christophe Meyers woont in de omgeving en is het gewend om vaak ooievaars te zien. En nu kon hij er eentje wel van heel dichtbij bewonderen!

Een van de vogels had zijn tuin uitgekozen als verblijf en had het uitstekend naar haar zin. De man postte enkele kiekjes op Facebook. Maar enkele dagen geleden kreeg hij de verrassing van zijn leven.

Meyers schreef: “De avonturen van de ooievaar, het vervolg … Ze komt nu gewoon het huis binnen om onderdak te zoeken of te eten. Het blijft indrukwekkend om met zo’n vogel oog in oog te staan.”

De ooievaar voelde zich zo goed op haar gemak, dat ze besloot om naar binnen te gaan! Bekijk de fascinerende video hieronder!