-

Diertjes

Ooievaar kiest tuin als verblijf en sluipt naar binnen.

In de jaren ’70 waren ooievaars in Nederland bijna helemaal verdwenen. De vogel kende gelukkig een heropleving en vandaag zijn ze weer vaak te bewonderen. Een man uit Cernay kon wel van heel dichtbij van deze prachtige vogel genieten!

Cernay is gesitueerd in het noordoosten van Frankrijk, vlakbij de Duitse en Zwitserse grens. In de omgeving zijn veel ooievaars. Christophe Meyers woont in de omgeving en is het gewend om vaak ooievaars te zien. En nu kon hij er eentje wel van heel dichtbij bewonderen!

Een van de vogels had zijn tuin uitgekozen als verblijf en had het uitstekend naar haar zin. De man postte enkele kiekjes op Facebook. Maar enkele dagen geleden kreeg hij de verrassing van zijn leven.

Meyers schreef: “De avonturen van de ooievaar, het vervolg … Ze komt nu gewoon het huis binnen om onderdak te zoeken of te eten. Het blijft indrukwekkend om met zo’n vogel oog in oog te staan.”

De ooievaar voelde zich zo goed op haar gemak, dat ze besloot om naar binnen te gaan! Bekijk de fascinerende video hieronder!

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder