Connect with us

Economie

Omstanders stonden te filmen tijdens reanimatie neergeschoten Bas.

Salim El Meriami is de 18-jarige held die vorige zaterdag het leven van de neergeschoten Bas probeerde te redden door hem te reanimeren. De jonge Amsterdammer zegt dat hij geschokt is over het gedrag van omstanders. Hij vertelde de media: “Dat iemand daar ligt en dat je dan een filmpje maakt. Dat gaat er bij mij niet in.”

Salim getuigt aan AT5 dat hij aan het zwemmen was bij De Nieuwe Meer, toen een vriend schreeuwde dat er geschoten was. De jongeman heeft een EHBO-diploma en aarzelde geen seconde. Hij zag de zwaargewonde Bas liggen en begon hem meteen te reanimeren.

Salim wil zichzelf geen held noemen. Maar hij wil wel benadrukken dat hij gechoqueerd is door het gedrag van de omstanders. Hij vertelde aan AT5: “Mensen stonden van dichtbij te filmen. (…) Om aan vrienden te laten zien ofzo? Dat gaat er bij mij niet in.” Met zijn getuigenis hoopt Salim dat mensen de volgende keer twee keer nadenken alvorens hun telefoons boven te halen.

Ondertussen bedankte de familie van Bas de jongeman voor zijn hulp. Salim apprecieert het wel, maar geeft aan dat het niet nodig is. De held voegt er nuchter aan toe: “Je moet er voor elkaar zijn. Je bent niet alleen op deze wereld.”

Bekijk hieronder het verslag van NH Nieuws.