-

Economie

Oma (77) ramt hoofd van overvaller tegen pinautomaat.

Een bejaarde dame (77) knalde het hoofd van een overvaller tegen een pinautomaat toen hij haar probeerde te beroven. De man zou een lesje leren om nooit meer te vergeten.

Winifred Peel is niet iemand die je boos wil maken!

Ze is misschien wel 77 jaar oud, maar ze kan nog altijd haar mannetje staan. Enkele jaren geleden hadden drie jongemannen het slechte idee om haar te beroven bij een pinautomaat. De dieven wilden aan de haal gaan met ongeveer 225 euro bij een automaat in Bromborough, Wirral. Maar dat zou de kranige oma niet zomaar laten gebeuren.

Ze twijfelde geen seconde en greep een van de mannen vast. De oma pakte hem bij de kraag en ramde zijn hoofd drie keer tegen de pinautomaat.

Felix Stoica, Florin Geblescu en Piper Dimitru zijn gearresteerd voor de overval. De mannen waren allemaal afkomstig uit Manchester.

De openbare aanklager in de zaak legde uit dat de drie boeven naar het dorpje waren getrokken om er makkelijke doelwitten uit te kiezen.

Toen ze Winifred haar pincode zagen intoetsen, zagen ze hun kans schoon. Althans dat dachten ze toch.

De mannen benaderden haar en wilden aan de haal gaan met de 225 euro die ze zopas had afgehaald. Aanvankelijk was de oma in shock, maar dat sloeg snel over in frustratie.

Kranige oma

De oma pakte de man bij zijn kraag en ramde hem drie keer tegen de pinautomaat. De andere boeven probeerden haar te doen stoppen, maar ondertussen was de politie al opgeroepen.

De overvallers zetten het op een lopen, maar ze konden snel ingerekend worden. Dankzij de 77-jarige oma konden de boeven snel gevat worden.

Winifred vertelde in de rechtbank: “Het kon hen niet deren hoe dit mij zou aangrijpen. Dit heeft mijn leven beslist veranderd. Ik zal nooit meer het vertrouwen hebben dat ik ooit had.”

De drie mannen zijn veroordeeld en zitten in de gevangenis.

Hoe kan het dat deze oma erin slaagde om drie jonge kerels af te vechten? Nou, dat is heel logisch. De oma gaat vier keer per week naar de sportschool. Deel dit verhaal om deze kranige oma eens goed in het zonnetje te zetten!

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder