Connect with us

Economie

Italiaanse beer vogelvrij verklaard na aanval op vader en zoon.

In Italië is een bruine beer ter dood veroordeeld na een aanval op een vader en een zoon. Gouverneur Maurizio Fugatti wil dat de beer wordt gevangen en afgemaakt. Deze beslissing zorgt voor heel wat weerstand bij dierenbeschermers.

Het incident deed zich vorige week voor toen Fabio Misseroni (59) en zijn zoon Christian (28) aan het wandelen waren in de bergen. De bruine beer beet de zoon in zijn voet, waarna de vader op de rug van het beest sprong. Maar ook Fabio raakte zwaargewond: hij brak zijn been op drie plaatsen. De vader en zoon konden uiteindelijk ontsnappen doordat Christian de beer kon afleiden. Hij begon op en neer te springen en klapte in zijn handen om het enorme dier bij zijn vader weg te krijgen. Daarna vluchtte de bruine beer het bos in.

De beer wordt nu opgespoord aan de hand van DNA op de kleding en in de wonden van de slachtoffers. Dierenbeschermers zijn niet te spreken over de beslissing en eisen dat het afmaken van de beer wordt uitgesteld totdat het onderzoek afgerond is. De vader en zoon ontkennen in alle toonaarden dat ze de beer uitdaagden.