-

Economie

Geweldig nieuws: 1,9 miljoen euro opgehaald voor baby Jayme met zeldzame spierziekte.

Het vooropgestelde doel van 1,9 miljoen euro voor baby Jayme is ingezameld!

Jayme (1) lijdt aan de ziekte van Werdnig-Hoffman, een zeldzame en zware spierziekte die ook wel SMA type 1 wordt genoemd. Deze verschrikkelijke ziekte komt alleen voor bij baby’s. De meeste kindjes worden niet ouder dan twee jaar.

De ouders kregen de verwoestende diagnose te horen toen het kleintje zeven maanden oud was. Door de ziekte zijn er een heleboel dingen die hij niet kan. Jayme kan zijn beentje niet bewegen en zijn hoofdje niet rechthouden.

Er bestaat een medicijn om de ziekte te behandelen. Dit medicijn heet Zolgensma, maar volgens Stichting Team Jayme is het het duurste medicijn ter wereld.

Verjaardag

Om het te kunnen betalen werd een gelinzamelactie opgestart. Jayme werd op 24 mei een jaar oud en op de laatste dag van de maand werd bekendgemaakt dat het streefbedrag gehaald was!

Team Jayme schreef: “We hebben met jullie hulp 1,9 miljoen euro opgehaald! Wij zijn hier ontzettend dankbaar voor en trots dat ons dit samen gelukt is.”

Behandeling

Nu wordt er hard gewerkt om de behandeling voor het kleintje waar te maken. Er wordt zowel in Nederland als andere Europese landen gezocht naar een dokter die het jongetje kan behandelen. Mocht dit niet lukken, wordt eraan gedacht om hulp te zoeken in de Verenigde Staten. Dat is organisatorisch uiteraard wel lastig.

De stichting liet nog weten: “Wij hopen dat we met zijn allen nog veel meer SMA type 1 kindjes en families kunnen helpen!”

Laten we Jayme en zijn familie veel succes en sterkte toewensen!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder