Connect with us

Diertjes

‘Mirakelhond loopt van Zwitserland 2.000 kilometer naar Didam’.

Dierenvrienden zijn bezorgd om een bijzondere hond die half Europa zou doorkruist hebben, om uiteindelijk in Didam te belanden.

Omroep Gelderland brengt het verhaal. Hoewel verschillende organisaties zich inzetten om de Bretonse Spaniël te vangen, kon de hond uit hun greep blijven. De viervoeter is niet van plan om zich eenvoudig over te geven. Nochtans willen de hondenliefhebbers hem alleen maar de nodige zorgen geven.

Wouthilde Knevel van Amivedi Doetinchem vertelde aan de regionale omroep: “Het is een wonder dat hij nog leeft. Met al die wegen die hij onderweg is gepasseerd, is het echt een wonderhond.”

Vanuit Zwitserland naar Didam

De viervoeter is voorbije zondag de laatste keer gezien in Didam. Hij is een eerste keer gespot in Zwitserland. Dat betekent dat de hond zonder naam ondertussen bijna 2.000 kilometer aflegde.

Verschillende dierenorganisaties probeerden het beestje tevergeefs te vangen. De actie in Nederland wordt gecoördineerd door Honden Zoekgroep Gelderse Vallei. Peter Zijlmans van de zoekgroep beklemtoont: “Je moet het dier niet opjagen. Als mensen hem zien, moeten ze gelijk een melding doorgeven. Dan maken wij een plan hoe we hem op één plek kunnen houden.”

Nadat de hond gevangen is, gaat hij meteen naar de dierenarts. Vervolgens wacht de hond een verblijf in een opvang om hem te socialiseren.