-

Diertjes

‘Mirakelhond loopt van Zwitserland 2.000 kilometer naar Didam’.

Dierenvrienden zijn bezorgd om een bijzondere hond die half Europa zou doorkruist hebben, om uiteindelijk in Didam te belanden.

Omroep Gelderland brengt het verhaal. Hoewel verschillende organisaties zich inzetten om de Bretonse Spaniël te vangen, kon de hond uit hun greep blijven. De viervoeter is niet van plan om zich eenvoudig over te geven. Nochtans willen de hondenliefhebbers hem alleen maar de nodige zorgen geven.

Wouthilde Knevel van Amivedi Doetinchem vertelde aan de regionale omroep: “Het is een wonder dat hij nog leeft. Met al die wegen die hij onderweg is gepasseerd, is het echt een wonderhond.”

Vanuit Zwitserland naar Didam

De viervoeter is voorbije zondag de laatste keer gezien in Didam. Hij is een eerste keer gespot in Zwitserland. Dat betekent dat de hond zonder naam ondertussen bijna 2.000 kilometer aflegde.

Verschillende dierenorganisaties probeerden het beestje tevergeefs te vangen. De actie in Nederland wordt gecoördineerd door Honden Zoekgroep Gelderse Vallei. Peter Zijlmans van de zoekgroep beklemtoont: “Je moet het dier niet opjagen. Als mensen hem zien, moeten ze gelijk een melding doorgeven. Dan maken wij een plan hoe we hem op één plek kunnen houden.”

Nadat de hond gevangen is, gaat hij meteen naar de dierenarts. Vervolgens wacht de hond een verblijf in een opvang om hem te socialiseren.

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder