-

Economie

Joran van der Sloot nog steeds met coronaklachten in gevangenis.

Nadat Joran van der Sloot eerder in de Peruaanse gevangenis besmet raakte met corona, is hij nu aan de beterhand. Zijn advocaat zegt dat hij nog altijd klachten heeft, maar de zwaarste periode is achter de rug.

Advocaat Máximo Altez verklaarde aan Shownieuws: “Op dit moment zit Joran in de genezingsfase. Momenteel heeft hij fysiek het zwaarste achter de rug en ziet hij er terug beter uit. Hij neemt nog steeds zijn medicijnen, maar hij voelt zich een stuk beter.”

Joran had zware klachten, maar was nooit in levensgevaar. In de gevangenis waar hij verblijft, zou tachtig procent van de gevangenen besmet zijn. De advocaat onthulde: “Onder de symptomen die Joran vertoonde, waren de volgende: fysiek ongemak en ademhalingsproblemen. Hij heeft echter nooit op de intensive care in een ziekenhuis gelegen.”

Holloway

Van der Sloot zit een gevangenisstraf uit voor de moord op Stephany Flores. Bij ons is hij voornamelijk bekend van zijn vermeende betrokkenheid bij de mysterieuze verdwijning van Natalee Holloway op Aruba.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder