-

Economie

Meisje (12) dat hond uitlaat op straat doodgeschoten.

Zweden is in shock na het overlijden van een twaalfjarig meisje. Het kind is afgelopen weekend in de buurt van een tankstation neergeschoten. De Zweedse media weten dat ze haar hond aan het uitlaten was. Wellicht is ze geraakt door een verdwaalde kogel.

Maandag zijn talrijke bloemen neergelegd op de plaats van de schietpartij in Botkyrka, in de buurt van de hoofdstad Stockholm. Een 51-jarige vrouw die op de plaats van het drama was, vertelde: “Dit mag nooit meer gebeuren. Het was een meisje van twaalf.” Ook minister van justitie Morgan Johansson reageerde woedend. Hij kondigde alvast meer politie en zwaardere straffen aan.

Vermoedelijk waren bendeleden het doelwit van de dader of daders. Dat is echter nog niet bevestigd door de politie. Naar verluidt is het niet de eerste keer dat onschuldige omstanders om het leven komen bij een schietpartij. Een criminoloog vertelde aan omroep SVT dat dit op tien jaar tijd zo’n vijftien keer is voorgevallen.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder