Connect with us

Economie

Meisje (12) dat hond uitlaat op straat doodgeschoten.

Zweden is in shock na het overlijden van een twaalfjarig meisje. Het kind is afgelopen weekend in de buurt van een tankstation neergeschoten. De Zweedse media weten dat ze haar hond aan het uitlaten was. Wellicht is ze geraakt door een verdwaalde kogel.

Maandag zijn talrijke bloemen neergelegd op de plaats van de schietpartij in Botkyrka, in de buurt van de hoofdstad Stockholm. Een 51-jarige vrouw die op de plaats van het drama was, vertelde: “Dit mag nooit meer gebeuren. Het was een meisje van twaalf.” Ook minister van justitie Morgan Johansson reageerde woedend. Hij kondigde alvast meer politie en zwaardere straffen aan.

Vermoedelijk waren bendeleden het doelwit van de dader of daders. Dat is echter nog niet bevestigd door de politie. Naar verluidt is het niet de eerste keer dat onschuldige omstanders om het leven komen bij een schietpartij. Een criminoloog vertelde aan omroep SVT dat dit op tien jaar tijd zo’n vijftien keer is voorgevallen.