Connect with us

Diertjes

Pasgeboren puppy’s voor dood achtergelaten in zak langs rivier.

We zullen nooit ophouden ons te verbazen over hoe wreed sommige mensen kunnen zijn voor dieren. Harteloze mensen laten onschuldige honden op de vreselijkste manieren achter.

Dat was ook het droevige geval voor een nestje puppy’s die voor dood werden achtergelaten, maar als bij wonder net op tijd gered konden worden.

Op 8 juli kreeg dierenbeschermer Alexander Smith een melding over wat men dacht dat een zak vol kittens was langs een rivier in County Donegal in Ierland.

Hij trok op onderzoek uit en vond een zak hangend aan prikkeldraad, vlak langs de rivier.

Hij opende de zak en vond geen kittens, maar een nestje pasgeboren border collie puppy’s.

Het was een heftige aanblik. Iemand had duidelijk geprobeerd om de hondjes te dumpen door ze in de rivier te slingeren. Het was een wonder dat de zak aan de prikkeldraad bleef hangen en precies op tijd gevonden werd.

De hondjes waren amper een week oud. Het is niet duidelijk hoe lang de zak daar al hing, maar de hondjes hadden dringend hulp nodig.

De pups zijn overgebracht naar de dierenkliniek, waar ze constant verzorging krijgen. Ze hebben enkele weken intensieve zorgen nodig.

Hoewel alles wel goed komt met de hondjes, zorgt het verhaal voor heel wat woede. We hopen dan ook van harte dat de dader zal boeten.

We zijn zo blij dat de hondjes gevonden zijn en het goed maken! Het is een belangrijke herinnering om altijd je ogen goed open te houden. De snelle interventie van een alerte voorbijganger redde het leven van deze pups!