Connect with us

Economie

Marktkramers hangen paraplu’s ondersteboven aan dak om hartverwarmende reden.

Sommige problemen kunnen met een beetje gezond verstand en vindingrijkheid zo opgelost worden. Dat bewijzen ook enkele handelaren van een markt in Cervia in Italië. Ze hingen paraplu’s ondersteboven aan een dak van hun marktplaats om een heel bijzondere reden.

Marktplaatsen zijn soms een beetje eentonig. Binnen de vier muren zijn er niet al te veel decoraties, behalve dan de kraampjes die vaak wel mooi gedecoreerd zijn. Deze marktplaats is een speciale uitzondering.

De handelaars beseften dat wanneer je een paraplu ondersteboven hangt, je niet alleen een mooie decoratie hebt, maar ook een vogelnestje!

Dit is best een geniale oplossing. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar de vogels hebben zo ook een plekje om te wonen. Bovendien belanden de uitwerpselen van de vogels zo niet op de kraampjes en de hoofden van de mensen.

De vereniging LIPA uit Bergamo schreef bij de kiekjes:

“Wanneer co-existentie mogelijk is. Sommige zwaluwen kozen de markt in Cervia uit om hun nestje te maken. De onvermijdelijke uitwerpselen die dat met zich brengt, zouden op de onderliggende kraampjes belanden. Maar de handelaren hingen kleurrijke paraplu’s op, die naast het opvangen van uitwerpselen, ook de sfeer opfleuren! We zijn onder de indruk van de aandacht en creativiteit van de marktkramers.”

Deel dit bericht als ook jij dit zo’n mooie oplossing vindt!