-

Economie

Man steekt broek af en gaat op trekhaak zitten: ‘Ging er droog in!’

Emil Harmsen uit Delft kon zijn ogen niet geloven toen hij ’s ochtends zijn bewakingsbeelden bekeek. Daar zat een halfnaakte man op de trekhaak van zijn auto. Emil kon het natuurlijk niet laten om de beelden op het internet te gooien.

Emil ziet er de humor wel van in. Hij meldde: “Ik werd wakker en dan check ik altijd even het systeem, dat alle opvallende bewegingen detecteert, zoals bijvoorbeeld een kat. Meestal zijn dat korte shots. Maar dit keer duurde het heel lang.”

Op de beelden is te zien hoe de man op zijn dooie gemakje aan komt lopen. Op dat moment al zonder broek. Daarna laat hij zich zonder aarzelen op de trekhaak van de auto zakken. Het voertuig staat ‘toevallig’ goed in beeld.

Emil is best onder de indruk: “Zonder vet ook, hij ging er droog in!” De rare snuiter liet wel een beetje troep achter. Toen Emil zijn trekhaak ging inspecteren, zaten de poepresten nog op de kogel. Emil vertelt grappend: “Daarom heb ik maar billendoekjes gekocht, zodat hij ‘m de volgende keer schoon kan maken.”

Emil vermoedt dat de man onder invloed was. Hij wilde nog inzoomen op de beelden, maar bedacht zich dat de man misschien hulp nodig heeft. Emil zal geen aangifte doen.

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder