Connect with us

Economie

Mama aangehouden nadat kindje (2) sterft in snikhete slaapkamer.

In Mechelen is vorige week een kind van twee jaar oud om het leven gekomen doordat hij lag te slapen in een te warme slaapkamer. Volgens de eerste bevindingen is het kleintje overleden aan uitdroging.

De moeder (22) was in haar appartement met haar twee kinderen. Terwijl het jongste kind lag te slapen, was zij met het andere kind in een andere ruimte. Op een bepaald ogenblik vond ze het verdacht stil in de slaapkamer van het jongetje. Toen ze ging kijken, trof ze haar kind bewusteloos aan. Hulpverleners probeerden de peuter nog te reanimeren, maar het was al te laat.

De moeder van het kind is aangehouden. Het andere kind is opgevangen door de vader.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid beklemtoont dat kinderen veel gevoeliger zijn voor de warmte.  Dat heeft te maken met het feit dat hun systeem de eigenlichaamstemperatuur nog niet zo goed kan regelen. Hun temperatuur blijft stijgen als ze hun warmte niet meer kwijt kunnen aan de omgeving. Zo bestaat de kans op uitdroging of oververhitting.