-

Diertjes

Lieke haalt met blote handen kittens uit baarmoeder dode poes.

Lieke Elberse zal haar hardlooprondje aan de Rijnsoever in Utrecht niet snel vergeten. Daar zag ze een dode kat liggen, met de baarmoeder uit haar lijfje. Toen ze dichterbij kwam, zag Lieke het bewegen. Ze twijfelde geen seconde: ze maakte de baarmoeder open en haalde er vier kittens uit.

Lieke, die bij een dierenkliniek in Utrecht werkt, vertelde: “Alles ging op automatische piloot. Ik heb er verder niet over nagedacht. Ik had natuurlijk niets bij me, dus heb met blote handen die baarmoeder opengemaakt. Het ging gelukkig vrij gemakkelijk.”

Warme kruik

Een van de kittens was helaas al overleden. Ze wreef de andere drie kittens schoon en nam ze mee naar huis. Daar legde Lieke de katjes op een warme kruik. “Ze deden het best wel goed”, vertelt Lieke.

Daarna won ze advies in bij Wendy van der Steen, die een dierenopvang in Amerongen leidt. Omdat de katjes dag en nacht melk nodig hebben, zijn de kittens in overleg met de dierenambulance naar de opvang gebracht.

Wendy getuigde: “Ik ben rond middernacht naar Bunnik gereden om ze op te halen. Nu doe ik dit werk al 15 jaar, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. En geloof mij, ik kijk nergens meer van op. Maar hiervan wel!” Een van de drie katjes zou de tweede nacht helaas niet overleven. Ook voor de andere katjes is het nog even spannend omdat ze moeilijk aankomen.

Moederpoes

Lieke nam de moederpoes mee naar haar werk om uit te vissen of ze gechipt was. Dat bleek niet het geval. Ze denkt dat het om een boerderijkat gaat. “Die worden meestal niet gechipt of geholpen”, legt ze uit. Het is dus niet geweten wie het baasje van de kat was.

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder